Mer om: RUT-avdrag

 • 4:42

  "Rut förändrade synen på svarta jobb"

  Rut-avdraget fyller tio år och Hemfrids grundare Monica Lindstedt, som banat väg för den politiska reformen, ser tillbaka på de politiska effekterna av avdraget och...

 • Alliansen vill utveckla Rut1:47

  Alliansen vill utveckla Rut

  Rut-avdraget fyller tio år och Alliansen firar jubileet genom att föreslå en Rut-reform. Avdraget ska breddas till trygghet, tvätt utanför hemmet och flytt- och hämtning av bland annat återvinning.

 • 5 snabba om rot och rut1:57

  5 snabba om rot och rut

  15 miljarder kronor betalades ut för rot- och rutavdrag 2016. En minskning med 8,3 miljarder kronor jämfört med året före. En orsak till minskningen är att förutsättningar har gjorts om. Petra Bergman intervjuar Johan Schauman, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

 • Allt du behöver veta om RUT-avdraget8:25

  Allt du behöver veta om RUT-avdraget

  Sedan den första augusti har vi fått ett utökat RUT-avdrag. Men det finns fortfarande en del saker i de nya reglerna som inte är så välkända. Tina Halldén pratar med Annika Creutzer, privatekonomisk expert.

 • Missa inte nya RUT-avdragen1:19

  Missa inte nya RUT-avdragen

  Från och med 1 augusti utökas möjligheterna till skatteavdrag för hushållsarbete, så kallat RUT-avdrag. De nya reglerna innebär att fler trädgårdstjänster kommer att ge rätt...

 • Vilka vinner och förlorar på skattehöjningarna?

  Vilka vinner och förlorar på skattehöjningarna?

  Regeringen kom med ett antal förslag förra veckan, bland annat att minska ROT- och RUT-avdragen, höja bensinskatten och en höja skatten på sparande. Vilka vinner och vilka förlorar på höjningarna? Maria Landeborn, privatekonom på Skandia svarar.

 • Populärt extrajobb hotat

  Populärt extrajobb hotat

  Den nya regeringen har gjort klart att RUT-avdraget får vara kvar men att läxhjälp inte längre ska innefattas. Detta sätter en hel bransch i gungning och tusentals högskolestudenter riskerar att bli av med sina extrajobb.