Mer om: ROT-avdrag

 • 5 snabba om rot och rut1:57

  5 snabba om rot och rut

  15 miljarder kronor betalades ut för rot- och rutavdrag 2016. En minskning med 8,3 miljarder kronor jämfört med året före. En orsak till minskningen är att förutsättningar har gjorts om. Petra Bergman intervjuar Johan Schauman, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

 • Rot-avdraget mindre gynnsamt7:40

  Rot-avdraget mindre gynnsamt

  Regeringen sänkte rot-avdraget från 50 till 30 procent vid årsskiftet. Detta innebär att det inte har blivit lika fördelaktigt för alla att anlita en hantverkare.

 • Tema: Plånboksnyheter 2016

  Tema: Plånboksnyheter 2016

  Din Ekonomi med fokus på det som påverkar din plånbok vid årsskiftet. Några av de mest populära skatteavdragen kommer att förändras från 1 januari, det handlar om ROT- och RUT-avdraget. Dessutom försvinner avdragsrätten på det privata pensionssparandet efter nyår. Har dina aktier eller fonder gått dåligt under året? Annika Creutzer, privatekonomisk expert, i studion.

 • Spika rotbetalningen före nyår

  Spika rotbetalningen före nyår

  Några av de mest populära skatteavdragen kommer att förändras en hel del från och med den första januari. Men om du är snabb så finns...

 • Vilka vinner och förlorar på skattehöjningarna?

  Vilka vinner och förlorar på skattehöjningarna?

  Regeringen kom med ett antal förslag förra veckan, bland annat att minska ROT- och RUT-avdragen, höja bensinskatten och en höja skatten på sparande. Vilka vinner och vilka förlorar på höjningarna? Maria Landeborn, privatekonom på Skandia svarar.

 • Byggare vill försvåra ROT-fusk

  Byggare vill försvåra ROT-fusk

  Branschorganisationen Sveriges Byggindustrier vill göra det krångligare för sina egna medlemsföretag att göra ROT-jobb. Nu skriver man brev till Skatteverket med förslag på förändringar.