Mer om: Robotar

 • Robotrevolutionen som kan leda till Hunger Games

  Robotrevolutionen som kan leda till Hunger Games

  Världen har inträtt i robotåldern. De kommande två decennierna beräknas 52 procent av de svenska jobben kunna ersättas av digital teknik. Vad leder det till för samhälle? Och vad blir konsekvenserna för den ekonomiska politiken? Katrine Marçal pratar med Stefan Fölster, som har skrivit boken: Robotrevolutionen: Sverige i den nya maskinåldern.

 • Robotar hotar och skapar jobb

  Robotar hotar och skapar jobb

  Att robotar blir allt mer utvecklade sätter sina spår på arbetsmarknaden. Vissa jobb försvinner och de som satsat på rätt jobb kan göra sig en rejäl hacka.

 • Strejk lamslår Grekland

  Strejk lamslår Grekland

  Kommuner ignorerar barnfattigdom. Protester lamslår Grekland. Deppigt på börserna. Robotarna tar över.

Senaste nytt från EFN:

 • Dyrare hybridbilar efter miljöpremie2:20

  Dyrare hybridbilar efter miljöpremie

  För knappt ett år sedan infördes bonus-malussystemet som innebär lägre skatt på miljövänligare bilar. Miljöpremien i kombination med ett hållbarhetsfokus i samhällsutvecklingen och ett rekordhögt bensinpris har fått priserna på begagnade hybridbilar att skjuta i höjden. Det menar Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér. 

 • Sex norska aktiecase17:25

  Sex norska aktiecase

  Börslunch firar 17 maj med ett Norgespecial med Peter Lagerlöf från Lannebo och Daniel Johansson från Handelsbanken i studion. De snackar givetvis olja och lax och tittar närmre på bolag som Kvaerner, Sbanken och Akva Group.