Mer om: Robotar

 • Robotrevolutionen som kan leda till Hunger Games

  Robotrevolutionen som kan leda till Hunger Games

  Världen har inträtt i robotåldern. De kommande två decennierna beräknas 52 procent av de svenska jobben kunna ersättas av digital teknik. Vad leder det till för samhälle? Och vad blir konsekvenserna för den ekonomiska politiken? Katrine Marçal pratar med Stefan Fölster, som har skrivit boken: Robotrevolutionen: Sverige i den nya maskinåldern.

 • Robotar hotar och skapar jobb

  Robotar hotar och skapar jobb

  Att robotar blir allt mer utvecklade sätter sina spår på arbetsmarknaden. Vissa jobb försvinner och de som satsat på rätt jobb kan göra sig en rejäl hacka.

 • Strejk lamslår Grekland

  Strejk lamslår Grekland

  Kommuner ignorerar barnfattigdom. Protester lamslår Grekland. Deppigt på börserna. Robotarna tar över.

Senaste nytt från EFN:

 • Lokal öl med världen i sikte1:47

  Lokal öl med världen i sikte

  Intresset för svensk, småskaligt producerad öl fortsätter att jäsa - inte minst i Västsverige. EFN träffar Mats Wahlström, vd för hantverksbryggeriet Poppels.

 • Så slår Brexit mot Sverige10:02

  Så slår Brexit mot Sverige

  Storbritanniens utträde ur EU närmar sig och med bara ett drygt år kvar presenteras en rapport som visar att över 8 000 svenska jobb hotas. James Nixon och Andreas Hatzigeorgiou kommenterar.

 • 4:59

  "Handelskriget har blivit ett teknikkrig"

  Hongkongs centralbank är djupt oroad över Hongkongdollarns utveckling. De svenska företagen är inte bekymrade över det hårda tonläget mellan USA och Kina.