Mer om: Resor

 • Så gör du om ditt resebolag går i konkurs1:39

  Så gör du om ditt resebolag går i konkurs

  Många resor påverkas efter konkursen av brittiska resebolaget Thomas Cook. I Sverige finns regler för hur resenärer ska ersättas om så kallade paketresor avbryts eller ställs in. 

 • Sommartankar med Svahn: semesterpengar7:38

  Sommartankar med Svahn: semesterpengar

  Sommar och semester innebär för många en resa till sydligare breddgrader. Investeraren och bloggaren Anna Svahn ger sina bästa ekonomiska tips för utlandsvistelsen, men även tiden före och efter. 

 • Efter stängning: resor14:34

  Efter stängning: resor

  Albin och Ara gör en utflykt med gamingbolag, levererar veckans hetaste nyheter och får reda på de bästa (och sämsta) resmålen i sommar. Fredagsräkan utgör kronan på verket.

 • Turkiet lockar i svagt kronläge8:50

  Turkiet lockar i svagt kronläge

  Många av de vanligaste turistvalutorna har stärkts jämfört med kronan inför årets semestertider. Det innebär dyrare utlandsresor i sommar.

 • Vinterresan har blivit dyrare1:25

  Vinterresan har blivit dyrare

  Många väljer att resa bort under vintermånaderna. I en jämförelse med förra året, om man tittar på valutan, har resorna till de flesta av favoritresmålen blivit dyrare. Ett stort undantag är Storbritannien, där pundet tagit stryk i spåren av Brexitomröstningen.

 • Knepen för billigaste resan2:24

  Knepen för billigaste resan

  Hur bokar man resan för att få mest för pengarna? Petra Bergman har intervjuat Karin Starkman Ahlstedt, Kommunikationsansvarig Ticket Privatresor om knepen för att hitta...

 • Läge för Londonshopping?8:50

  Läge för Londonshopping?

  Pundet har fallit rejält sedan Storbritannien röstade för att lämna EU i torsdags. men det har även kronan gjort. Tina Halldén pratar med Mathias Bergendahl...

 • Sommarens hetaste resmål1:47

  Sommarens hetaste resmål

  Vilket resmål är hetast i sommar? Var får du mest valuta för pengarna? Hur stor roll spelar valutakursförändringar och politisk oro? Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på resebyrån Ticket, förklarar vad som gäller inför den kommande sommaren.

 • Enklare att få ersättning vid flygförsening6:11

  Enklare att få ersättning vid flygförsening

  I dag slog högsta domstolen i Danmark fast att de 12 resenärer som blev försenade när de skulle flyga med Primera Air 2013, faktiskt har rätt till ersättning från flygbolaget. Och detta här kan bli en dom som skakar om hela flygbranschen. Konsumentvägledare Sally Stenberg förklarar vad domen betyder och vilken rätt du har som flygresenär.