Mer om: Resor

 • Försäkra dig rätt på semestern4:50

  Försäkra dig rätt på semestern

  Gabriella Hallberg, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå, ger sina bästa försäkringstips inför julhelgen och en stundande Brexit.

 • Så gör du om ditt resebolag går i konkurs1:39

  Så gör du om ditt resebolag går i konkurs

  Många resor påverkas efter konkursen av brittiska resebolaget Thomas Cook. I Sverige finns regler för hur resenärer ska ersättas om så kallade paketresor avbryts eller ställs in. 

 • Sommartankar med Svahn: semesterpengar7:38

  Sommartankar med Svahn: semesterpengar

  Sommar och semester innebär för många en resa till sydligare breddgrader. Investeraren och bloggaren Anna Svahn ger sina bästa ekonomiska tips för utlandsvistelsen, men även tiden före och efter. 

 • Efter stängning: resor14:34

  Efter stängning: resor

  Albin och Ara gör en utflykt med gamingbolag, levererar veckans hetaste nyheter och får reda på de bästa (och sämsta) resmålen i sommar. Fredagsräkan utgör kronan på verket.

 • Turkiet lockar i svagt kronläge8:50

  Turkiet lockar i svagt kronläge

  Många av de vanligaste turistvalutorna har stärkts jämfört med kronan inför årets semestertider. Det innebär dyrare utlandsresor i sommar.

 • Vinterresan har blivit dyrare1:25

  Vinterresan har blivit dyrare

  Många väljer att resa bort under vintermånaderna. I en jämförelse med förra året, om man tittar på valutan, har resorna till de flesta av favoritresmålen blivit dyrare. Ett stort undantag är Storbritannien, där pundet tagit stryk i spåren av Brexitomröstningen.

 • Knepen för billigaste resan2:24

  Knepen för billigaste resan

  Hur bokar man resan för att få mest för pengarna? Petra Bergman har intervjuat Karin Starkman Ahlstedt, Kommunikationsansvarig Ticket Privatresor om knepen för att hitta...

 • Läge för Londonshopping?8:50

  Läge för Londonshopping?

  Pundet har fallit rejält sedan Storbritannien röstade för att lämna EU i torsdags. men det har även kronan gjort. Tina Halldén pratar med Mathias Bergendahl...

 • Sommarens hetaste resmål1:47

  Sommarens hetaste resmål

  Vilket resmål är hetast i sommar? Var får du mest valuta för pengarna? Hur stor roll spelar valutakursförändringar och politisk oro? Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på resebyrån Ticket, förklarar vad som gäller inför den kommande sommaren.