Mer om: Räntefonder

 • Så hanterar du pensionen i coronakrisen6:14

  Så hanterar du pensionen i coronakrisen

  Många oroar sig för hur pensionen påverkas av coronakrisen. Pensionsexperten Stefan Thelenius ger tips på hur pensionen ska hanteras i det rådande läget.

 • Lär dig hitta rätt i fonddjungeln2:04

  Lär dig hitta rätt i fonddjungeln

  Vad är egentligen en fond? Vilka olika typer finns det och vad är det för skillnad mellan dem? Ara Mustafa guidar dig genom fonddjungeln.

 • Så funkar räntemarknaden17:51

  Så funkar räntemarknaden

  Dagens Börslunch blir lite annorlunda än vanligt då det är ränteförvaltarna Maria Ljungqvist från Aktieansvar och Katarina Ponsbach från Lannebo Fonder som är gäster. Det blir alltså fokus på företagsobligationsmarknaden.

 • Obligationer – så funkar det

  Obligationer – så funkar det

  PLÅNBOKSPODDEN EFN:s Tina Halldén pratar med den privatekonomiska experten Annika Creutzer om obligationer. Är de ett bra alternativ när aktiemarknaden känns mer osäker än på länge?

 • Orolig över fonderna i sommar? - fondexperten förklarar

  Orolig över fonderna i sommar? - fondexperten förklarar

  Åtta av tio svenskar sparar i fonder och räknar man med PPM så äger i stort sett alla svenskar fonder. Ska vi vara oroliga för våra fonder under sommaren? Hur minskar man i så fall riskerna? Handelsbankens fondexpert Kaj Kärki är i studion för att ge klarhet i frågan.

 • Avkastning utan aktier – är det möjligt?

  Avkastning utan aktier – är det möjligt?

  Aktiemarknaden går som tåget samtidigt som räntorna är rekordlåga. Finns det då någon möjlighet att hitta avkastning för de som inte vill satsa på aktier. Sparekonomen Hanna Helgesson tipsar om vilka alternativ som finns.

 • Företagsobligationer het fondtrend

  Företagsobligationer het fondtrend

  Svenskarna tror på räntefonder. I januari stod de för större delen av nysparandet. Och trots varningar är fonder som placerar i företagsobligationer fortfarande bland favoriterna.

 • Dåliga tider för räntefonder

  Dåliga tider för räntefonder

  Under första kvartalet i år lade svenska fondsparare 11 procent av sitt sparande på räntefonder. En placering som i rådande marknadsläge ger rekordlåg avkastning.