Mer om: Premiepension

 • Hård kritik av PPM-utredningen3:43

  Hård kritik av PPM-utredningen

  I morse lämnades en stor utredning om premiepensionssystemet, PPM-systemet, till regeringen. Ett av förslagen innebär att fler PPM-sparare kommer att styras till den så kallade soffliggarfonden.

 • Miljardregn över pensionssparare3:46

  Miljardregn över pensionssparare

  I dagarna har Pensionsmyndigheten satt in 4,2 miljarder kronor på pensionsspararnas konton, pengar som betalas tillbaka på grund av systemet med fondrabatter. Hanna Helgesson från Fondbolagens förening förklarar hur fondrabatterna fungerar och hur du ska tänka som pensionssparare.

 • Så blir du lurad på din pension

  Så blir du lurad på din pension

  Om du pensionssparar med hjälp av ett förvaltningsföretag finns det stor risk att du förlorar tusenlappar helt i onödan. Det varnar Pensionsmyndigheten för i ett pressmeddelande i dag.

 • Din Ekonomi: Allt om reporäntan

  Din Ekonomi: Allt om reporäntan

  Ett extrainsatt avsnitt av Din Ekonomi som helt fokuserar på Riksbankens besked i morse om att de lämnar styrräntan oförändrad. Handelsbankens chefekonom Jan Häggström förklarar vad som händer nu. Din Ekonomi tar även en titt i backspegeln på varför vi har den styrränta vi har idag. Du får också veta vad Riksbanken vill uppnå med den och varför det är så viktigt.