Mer om: Per Bolund

 • Bolund lovar billiga hyresrätter till unga28:28

  Bolund lovar billiga hyresrätter till unga

  Bostadsminister Per Bolund avser föra en mer aktiv bostadspolitik än tidigare ministrar. Flera stora reformer ligger på bordet, bland annat ska fastighetsavgiften och ränteavdraget ses över. Han är också positiv till att införa statligt subventionerat bosparande för unga.

 • Meningarna går isär om amorteringskravet2:54

  Meningarna går isär om amorteringskravet

  1 mars träder det nya strängare amorteringskravet i kraft. Detta trots att bostadspriserna fallit tillbaka de senaste månaderna. Är detta en bra idé eller inte?

 • Nytt innovationscenter för fintech3:24

  Nytt innovationscenter för fintech

  Finansinspektionen presenterade under fredagen en utredning som handlar om fintech-bolagens relation och samarbete med myndigheten. Bland annat ingår en kartläggning av svenska fintech-bolag och en lista på frågor och behov dessa kan ha. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) kommenterar utredningen. 

 • Regeringen godkänner amorteringskravet4:30

  Regeringen godkänner amorteringskravet

  Regeringen meddelade under torsdagen att man antar Finansinspektionens förslag om hårdare amorteringskrav. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) kommenterar beslutet. 

 • Bolund: Ränteavdragen finns med i verktygslådan

  Bolund: Ränteavdragen finns med i verktygslådan

  Svenska hushålls stigande skulder och de skenande bostadspriserna är något som oroar även Finansmarknadsminister Per Bolund (MP). Nu medger Bolund att ränteavdragen finns med i arsenalen av åtgärder som kan tas till för att hejda utvecklingen.

 • Bolund vill se fler gröna obligationer

  Bolund vill se fler gröna obligationer

  Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är glad över att finansmarknaden, enligt honom, har börjat ta hållbarhetsfrågan mer på allvar. En fråga som är viktig är, enligt ministern, att marknaden för gröna obligationer fortsätter att växa.

 • Bolund varnar husköparna

  Bolund varnar husköparna

  Finansmarknadsminister Per Bolund meddelade i dag att regeringen tittar på många olika alternativa åtgärder efter att Finansinspektionen slopat sitt tidigare förslag om amorteringskrav. Ministern uppmanar också hus- och lägenhetsköpare att tänka sig för innan de slår till.

 • Bolund kritiserar dolda indexfonder

  Bolund kritiserar dolda indexfonder

  Fondsparare som vill investera i aktiefonder kan välja mellan en passiv eller en aktiv förvaltning. Fast vissa aktivt förvaltade aktiefonder har anklagats för att i själva verket vara passiva indexfonder. Det vill nu finansmarknadsminister Per Bolund se en ändring på.

 • Bopriser bekymrar Bolund

  Bopriser bekymrar Bolund

  I dag samlar finansmarknadsminister Per Bolund Riksbanken, Finansinspektionen och Riksgälden för ett möte i stabilitetsrådet. Dagens viktigaste punkt är skärpta amorteringskrav.