Mer om: Pensionsmyndigheten

 • Höjd pensionsålder ger fler jobb5:59

  Höjd pensionsålder ger fler jobb

  Höjd pensionsålder skapar fler jobb – inte färre, som en del hävdar. Det menar Pensionsmyndighetens ordförande Göran Hägglund.

 • Fler i jobb ger mer i pension2:56

  Fler i jobb ger mer i pension

  På måndag den 13 februari börjar de orange kuverten från Pensionsmyndigheten att skickas ut. Även om den genomsnittlige pensionsspararen fått in mer pengar till sitt pensionskonto under året så finns det riskgrupper som behöver oroa sig för sin framtida pension.

 • Pensionsmyndigheten varnar för att ta ut pensionen i förtid4:07

  Pensionsmyndigheten varnar för att ta ut pensionen i förtid

  Det kan låta lockande att börja ta ut pension i förtid och investera pengarna. Men risken är både att det blir onödigt dyrt och att man förlorar pengarna i dåliga placeringar. Den varningen kommer från Pensionsmyndigheten som avråder från spekulation med pensionspengarna.

 • Man talar om: Pensionssystemet12:15

  Man talar om: Pensionssystemet

  Det svenska pensionssystemet är inte helt lätt att sätta sig in i. Per Lindvall pratar med Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, om hur systemet är...

 • Så mycket tjänar du på att fortsätta jobba efter 65

  Så mycket tjänar du på att fortsätta jobba efter 65

  Det talas allt mer om hur viktigt det är att fortsätta att arbeta efter 65. Men hur mycket tjänar du egentligen på att fortsätta arbeta? Din Ekonomi har träffat Gun Kungsman Persson som hunnit fylla 75 år, men jobbar fortfarande 75 procent som undersköterska på ett äldreboende.

 • Förbered dig på att jobba längre

  Förbered dig på att jobba längre

  Har du bespetsat dig på att gå i pension när du fyller 65? Då får du tänka om, åtminstone om du vill få ungefär lika mycket pension som den äldre generationen.

 • Soffliggarna förlorade mest på den skakiga börsen

  Soffliggarna förlorade mest på den skakiga börsen

  Den skakiga börsen ledde till turbulenta dagar för premiepensionsspararna förra veckan. Premiepensionen påverkas eftersom den allra vanligaste sparformen där är aktiefonder. Tidigare har de så kallade soffliggarna vunnit på att inte göra något aktivt val kring placeringen av premiepensionen. Men när börsen rasade var det soffliggarna som förlorade mest.

 • Ändra pensionssparandet nu

  Ändra pensionssparandet nu

  Två miljoner svenskar har ett privat pensionssparande med avdragsrätt, något som funnits sedan 1973. Nu är det dags att tänka om varnar Pensionsmyndigheten för.