Mer om: Pablo Bernengo

 • "En höjning är ingen höjning"

  Efter nio år höjer den amerikanska centralbanken, Federal Reserve, som väntat styrräntan. Den blir nu 0,25-0,50 procent. Börslunch Special med Mikaela Strand, aktiestrateg Handelsbanken, och Pablo Bernengo, investeringchef Öhman Fonder.

 • Grexit – bra på pappret, men…

  Grexit – bra på pappret, men…

  Börslunch idag: Rekord för amerikansk flygtrafik. Ökad nybilsregistrering i Grekland. Öhmans favoriter. Betsson och Unibet. Jan Häggström om grexit. Nordiska banker. Riksbanken och räntan. Gäster: Pablo Bernengo och Peter Lagerlöf.

 • Oron får Öhman att trycka på säljknappen

  Oron får Öhman att trycka på säljknappen

  De flesta bedömare är överens om 2015 kommer att bli ett nytt bra år på börsen. Men det finns också de som vill lyfta ett varningens finger för ökad osäkerhet och fallande kurser. Pablo Bernengo, investeringschef på Öhman, är en av dem.

 • Flykt från risk

  Flykt från risk

  Börserna faller på bred front. Bakom detta ligger en allmän flykt från mer riskfyllda tillgångar som pågått under en tid. Det menar Pablo Bernengo, investeringschef på Öhman.

 • Det finns hopp för Europa

  Det finns hopp för Europa

  I dag blev Volvo ytterligare ett i raden av bolag att presentera svaga försäljningssiffror för Europa. Frågan är: hur orolig man ska vara för utvecklingen i Europa?

Senaste nytt från EFN:

 • H&M lanserar uthyrning1:17

  H&M lanserar uthyrning

  Vegansk fond på börsmenyn. Börshöjdare lovar samhällsansvar. SSAB toppar klimatrankning. Minskat avfall trots ökad konsumtion.

 • Majs och vete i negativ trend4:32

  Majs och vete i negativ trend

  Priset på majs och vete har backat under sommaren. Varför det är så svarar Aneeka Gupta, råvaruexpert på Wisdom Tree, på.

 • Så fungerar ett brutet räkenskapsår1:26

  Så fungerar ett brutet räkenskapsår

  För de flesta bolag är ett räkenskapsår detsamma som ett kalenderår, men vissa företag väljer ett brutet räkenskapsår. Men vad innebär det och vilka företag kan dra nytta av det?