Mer om: Norge

 • Grattis Norge!1:45

  Grattis Norge!

  Norge är världens bästa land att leva i, landet har världens största pensionsfond och oljepriset är på väg upp. Många anledningar att fira denna 17:e maj alltså.

 • Sveriges internationella handel1:25

  Sveriges internationella handel

  Sveriges största handelspartner är Tyskland, både när det gäller import och export. Sedan 80-talet har den svenska exportens totala värde varit större än importens.

 • Det här är olja1:23

  Det här är olja

  Oljan har länge varit en av de viktigaste energiråvarorna, och i flera länder genererar den stora exportinkomster. Nu spås efterfrågan sjunka, bland annat till följd av en snabbt ökande elbilsförsäljning. 

 • Oljan en vattendelare i norska valet1:48

  Oljan en vattendelare i norska valet

  Exportoljan är en av Norges största inkomstkällor. Norska Miljöpartiet De Gröna vill avveckla oljeindustrin, och de kan få en vågmästarroll i det stundande valet.

 • Grattis Norge!1:23

  Grattis Norge!

  17 maj är Norges nationaldag. Norge är inte bara världens lyckligaste land, de är även en stark ekonomi på många sätt och vis. Men allt...

 • Därför lämnar Norge räntan oförändrad9:38

  Därför lämnar Norge räntan oförändrad

  Norges centralbank lämnade styrräntan oförändrad på 0,5 procent - vilket var väntat. Banken höjer samtidigt sin räntebana och räknar med att räntan når en botten på 0,4 procent vid årsskiftet 2017 - 2018. Marius Gonsholt Hov, makroekonom vid Handelsbanken Norge, kommenterar.

 • Verkstad, bank och lite Norge15:00

  Verkstad, bank och lite Norge

  Det är inte bara i Norge mungiporna är uppåt denna 17:e maj. Även börserna är på bra humör. Börslunch gästas av Mikael Hanell från Catella och Per Colleen från AP4. Förutom Norge pratar de bland annat gruvor och banker.

 • Stjärnförvaltarens norska favorit

  Stjärnförvaltarens norska favorit

  Ed Lugo, som är förvaltare på Franklin Templeton, listar fyra anledningar till varför den norska mäklarfirman ABG Sundal Collier är köpvärd. Däremot äger han inga svenska bolag, de är för dyra menar han.