Mer om: Nobelpris

 • Nobel: Den motvillige företagaren29:32

  Nobel: Den motvillige företagaren

  EFN möter journalisten och författaren Ingrid Carlberg. Hon berättar om affärsmannen och uppfinnaren Alfred Nobel, men också om privatpersonen.

 • Hetaste kandidaterna till ekonomipriset2:17

  Hetaste kandidaterna till ekonomipriset

  I dag delas Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne (ekonomipriset) ut. Hubert Fromlet, seniorprofessor i internationell ekonomi på Linnéuniversitetet, förutspår vinnaren/vinnarna.

 • Detta kan bli 2017 års heta aktietrend

  Detta kan bli 2017 års heta aktietrend

  Börslunch gästas i dag av Erik Sprinchorn, förvaltare på Swedbank Robur och Peter Benson, börsskribent på SvD Näringsliv. De pratar bland annat om Melker Schörling och spelutvecklaren Stillfront.

 • Årets ekonomipris: hans forskning bekämpar fattigdom

  Årets ekonomipris: hans forskning bekämpar fattigdom

  Idag utsågs Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne. Det blir Angus Deaton, en brittiskamerikansk professor vid Princeton University, som får komma till Stockholm och hämta sitt pris ur kungens hand i december.

 • Ekonomipriset till fransk favorit

  Ekonomipriset till fransk favorit

  Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap i Alfred Nobels minne tilldelades i år den franske nationalekonomen Jean Tirole.

 • Så ska Europas problem lösas

  Så ska Europas problem lösas

  ”Alla modeller är fel på något sätt. Utmaningen är att få dem rätt där det har betydelse”, säger ekonomipristagaren Lars Peter Hansen i en intervju med EFN.

 • ”Bubblor finns inte”

  ”Bubblor finns inte”

  Ekonomipristagaren Eugene Fama är till skillnad från Robert Shiller, som han delar priset med, övertygad om att ekonomiska bubblor inte existerar. EFN har mött Eugene Fama.

 • "Det var dags för psykologin"

  I år tilldelades Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne till Eugene Fama, Lars Peter Hansen och Robert Shiller. Priset var i stort sett välförtjänt menar ekonomiprofessor Hubert Fromlet med motiveringen att det var dags för pristagare som fokuserar på ekonomisk psykologi.