Mer om: Naturgas

 • Allt du behöver veta om oljepriset18:37

  Allt du behöver veta om oljepriset

  Varför priset på olja och naturgas som det går och hur ska man investera om man är intresserad av sektorn. Dan Lindström, vd på Proxy Fonder, svarar i denna intervju.

 • Världsbanken nobbar olja och gas1:00

  Världsbanken nobbar olja och gas

  Världsbanken har meddelat att man efter 2019 inte längre kommer att finansiera prospektering av olja och gas. Många stora banker och kapitalförvaltare stöder beslutet.

 • Iran - mycket mer än olja11:49

  Iran - mycket mer än olja

  Johan Elmqvist, partner och fondförvaltare på Tundra Fonder, kommenterar det ekonomiska läget i Iran efter att västerländernas sanktioner mot landet upphävdes.

 • Oljan på årshögsta

  Oljan på årshögsta

  Ryssland har stoppat gasleveranserna till Ukraina och konflikten i Irak eskalerar. Handelsbankens råvarustrateg Martin Jansson ser det senare som ett större hot mot energimarknaden än det förra.

 • Gasprognoser bygger på fantasier

  Gasprognoser bygger på fantasier

  Just nu pågår en boom för skiffergasutvinning i USA, så kallad fracking. Men prognoserna är orealistiska och överoptimistiska menar forskare.

 • Skiffergas slår ut vindkraft

  Skiffergas slår ut vindkraft

  Satsningarna på förnybar energi har den senáste tiden slagits ut av ökad satsning på naturgas och skiffergas. Detta mycket tack vare sjunkande gaspriser.

Senaste nytt från EFN:

 • Bilens morgondag hotad - eller?1:11

  Bilens morgondag hotad - eller?

  Var femte svensk tror sig vara bilfri om tio år. Den vanligaste anledningen är minskat behov eller andra färdsätt medan få avstår bilen av miljöskäl. Samtidigt tror en tredjedel av de som inte har en bil att de kommer att skaffa en innan 2030.  

 • Hongkong delar ut gratispengar5:16

  Hongkong delar ut gratispengar

  Det är stora börsnedgångar och kraftiga räntefall i skuggan av coronaviruset. Samtidigt räknar USA med bredare spridning av viruset. Hongkong delar ut gratispengar till alla vuxna medborgare för att stimulera ekonomin.