Mer om: Mynt

  • Dags för ännu mer nya sedlar och mynt6:20

    Dags för ännu mer nya sedlar och mynt

    Nu är det dags för nästa steg i en pågående processen att byta ut sedlar och mynt i Sverige. Denna gång släpps nya 100- och 500-kronorssedlar samt nya mynt i form av 1-kronor, 2-kronor och 5-kronor. Tina Halldén pratar med Anna-Lena Wretman på Riksbanken om de nya pengarna.

  • Nu skrotas gamla sedlar5:41

    Nu skrotas gamla sedlar

    Har du kvar gamla 20-, 50, eller 1 000-kronorssedlar? Då är det dags att handla för dem eller sätta in dem på banken nu. Den 30 juni blir de ogiltiga. Anna-Lena Wretman från Riksbanken förklarar varför sedlar och mynt byts ut och hur det hela går till.

  • Dyra nya pengar kritiseras

    Dyra nya pengar kritiseras

    Riksbanken visade i dag upp de nya sedlar och mynt som ska införas under 2015 och 2016. Men de nya pengarna får redan kritik.

  • Så säkra är de nya sedlarna

    Så säkra är de nya sedlarna

    I dag presenterades Sveriges nya mynt och sedlar som ska tas i bruk med start oktober 2015. Förutom nya motiv, med kulturpersonligheter som bland annat Astrid Lindgren och Ingmar Bergman, finns nya säkerhetsdetaljer på sedlarna som ska försvåra förfalskningar.

Senaste nytt från EFN:

  • Evolution Gaming ökar gapet till konkurrenterna8:49

    Evolution Gaming ökar gapet till konkurrenterna

    Evolution Gamings aktie rusade efter rapporten som bland annat visade en stark omsättningsökning. Bolagets vd Martin Carlesund berättar om vad som gjort superrapporten möjlig och hur spelmarknaden ser ut efter de nya regleringarna. Dessutom svarar han på ett gäng tittarfrågor om bland annat marknaden i USA och framtidens innovationer.

  • Så ska staden bli ännu smartare1:56

    Så ska staden bli ännu smartare

    Göteborg är världens näst smartaste stad, endast Köpenhamn ligger före på listan. Målet är att knipa förstaplatsen. Rankningen utförs av det amerikanska informationsföretaget Future Today Institute, som tittar på 16 olika markörer.

  • NCC lyckas bra trots dämpad bomarknad3:32

    NCC lyckas bra trots dämpad bomarknad

    Byggbolaget NCC rapporterar lägre resultat men högre orderingång än väntat. Bolagets vd Tomas Carlsson kommenterar rapporten och den starka orderstocken trots selektivitet bland projekten. Dessutom svarar han på en tittarfråga. 

  • Spara tusenlappar på att bygga datorn själv1:10

    Spara tusenlappar på att bygga datorn själv

    För att få mest för pengarna när du köper en ny dator kan du köpa delarna separat och montera ihop den själv. Då får du en dator helt skräddarsydd för dig! Det blir också lättare att byta ut trasiga delar som annars hade fått dig köpa en helt ny dator.

  • ”Verkstad är doften av riktig BNP”6:56

    ”Verkstad är doften av riktig BNP”

    Veckan har bjudit på många viktiga rapporter från både storbanker och tunga verkstadsbolag. Sparekonomen Joakim Bornold från Söderberg & Partners kommenterar bland annat läget i banksektorn, Volvos rapport och vad korrelationen mellan verkstad och konjunktur säger om framtiden.