Mer om: Mora

 • Vinsten flödar ur snåla kranar5:49

  Vinsten flödar ur snåla kranar

  Frost Matts Mattsson tillverkade sin första vattenkran 1876. Nu är FM Mattsson en stor spelare på marknaden med målet att sticka ut med expertis och design.

 • Nytt grepp har vässat Morakniv7:50

  Nytt grepp har vässat Morakniv

  Knivtillverkaren Morakniv har på fem år vuxit med 60 procent. Framgången tillskrivs bland annat närvaron i sociala medier och kulturell anpassning.

 • Miljoncirkusen runt Vasaloppet3:25

  Miljoncirkusen runt Vasaloppet

  Vasaloppens tre veckor genererar 295 miljoner kronor i turismekonomiska effekter. Träningsveckorna inför loppen beräknas generera ytterligare 30 miljoner.

 • Miljoncirkusen runt Vasaloppet3:32

  Miljoncirkusen runt Vasaloppet

  Vasaloppet är inte bara ett skidlopp den första söndagen i mars. Det finns numera över 20 olika lopp på cykel, på skidor och till fots.

Senaste nytt från EFN:

 • Kinneviks strategi och ekonomins psykologi15:54

  Kinneviks strategi och ekonomins psykologi

  Börslunch avslutar veckan med två intressanta teman. Programmet inleds med ett snack om Kinnevik med Stefan Wård från Pareto. Sedan blir det börspsykologi med Christina Söderberg från Compricer.

 • Så skapar du en budget som fungerar2:47

  Så skapar du en budget som fungerar

  En budget kan kännas komplicerad och det avskräcker många från att ens försöka. Men det behöver det inte vara! Albin Kjellberg tar dig igenom grunderna...

 • Stor potential i aktivism för hälsobolag2:20

  Stor potential i aktivism för hälsobolag

  Vator Securities vd Homan Panahi anser att aktivism i bolagsägande där där fokus ligger på utveckling har stor potential. Han förklarar varför aktivism skulle kunna gynna fler hälsobolag och tar upp Bioworks som ett exempel där det fungerat bra.