Mer om: Monica Petersson

 • Förbered dig på att jobba längre

  Förbered dig på att jobba längre

  Har du bespetsat dig på att gå i pension när du fyller 65? Då får du tänka om, åtminstone om du vill få ungefär lika mycket pension som den äldre generationen.

 • Soffliggarna förlorade mest på den skakiga börsen

  Soffliggarna förlorade mest på den skakiga börsen

  Den skakiga börsen ledde till turbulenta dagar för premiepensionsspararna förra veckan. Premiepensionen påverkas eftersom den allra vanligaste sparformen där är aktiefonder. Tidigare har de så kallade soffliggarna vunnit på att inte göra något aktivt val kring placeringen av premiepensionen. Men när börsen rasade var det soffliggarna som förlorade mest.

 • Din Ekonomi: Utlandsstudier & bolåneskydd

  Din Ekonomi: Utlandsstudier & bolåneskydd

  Från och med i höst införs nya regler för studielån för de som studerar utomlands. Hur de reglerna ser ut har Din Ekonomi koll på. Programmet behandlar även bolåneskydd.

 • Fyra lönsamma tips inför löneväxlingen

  Fyra lönsamma tips inför löneväxlingen

  Löneväxling kan vara ett bra sätt att få en högre pension. Men det gäller att veta vad som gäller, annars kan det bli en förlustaffär. Monica Petersson, pensionsexpert på Pensionsmyndigheten, förklarar vad som gäller.

 • Pensionschock väntar

  Pensionschock väntar

  Nästa vecka börjar Pensionsmyndighetens prognoser delas ut, i ett stort orange kuvert. Många människor som inte har bott hela sitt liv i Sverige kan komma att bli förvånade då de kommer att få ett betydligt lägre prognosticerat belopp än tidigare år.

 • Ändra pensionssparandet nu

  Ändra pensionssparandet nu

  Två miljoner svenskar har ett privat pensionssparande med avdragsrätt, något som funnits sedan 1973. Nu är det dags att tänka om varnar Pensionsmyndigheten för.

 • Pensionsförsäkring under hot

  Pensionsförsäkring under hot

  En begränsad eller avskaffad avdragsrätt för pensionsförsäkringar skulle slå undan benen under det privata pensionssparandet. Då gäller det att tänka nytt.

 • Det okända pensionsknepet

  Det okända pensionsknepet

  Kvinnor tjänar i snitt 14 procent mindre än män. Trots detta är det bara en halv procent av alla pensionssparare som utnyttjar möjligheten att föra över sin pensionsrätt till sin partner.

 • Pensionsrådgivare får svidande kritik

  Pensionsrådgivare får svidande kritik

  Pensionsmyndigheten är kritisk till systemet med förvaltnings- och rådgivningsföretag som tar ut en årlig avgift för placera premiepensionen åt sparare. Man får in runt 3 000 samtal per år från personer som klagar på rådgivningsföretag berättar Monica Petersson, som är pensionsexpert på myndigheten.