Mer om: Monica Petersson

 • Soffliggarna förlorade mest på den skakiga börsen

  Soffliggarna förlorade mest på den skakiga börsen

  Den skakiga börsen ledde till turbulenta dagar för premiepensionsspararna förra veckan. Premiepensionen påverkas eftersom den allra vanligaste sparformen där är aktiefonder. Tidigare har de så kallade soffliggarna vunnit på att inte göra något aktivt val kring placeringen av premiepensionen. Men när börsen rasade var det soffliggarna som förlorade mest.

 • Pensionschock väntar

  Pensionschock väntar

  Nästa vecka börjar Pensionsmyndighetens prognoser delas ut, i ett stort orange kuvert. Många människor som inte har bott hela sitt liv i Sverige kan komma att bli förvånade då de kommer att få ett betydligt lägre prognosticerat belopp än tidigare år.

 • Ändra pensionssparandet nu

  Ändra pensionssparandet nu

  Två miljoner svenskar har ett privat pensionssparande med avdragsrätt, något som funnits sedan 1973. Nu är det dags att tänka om varnar Pensionsmyndigheten för.

 • Pensionsförsäkring under hot

  Pensionsförsäkring under hot

  En begränsad eller avskaffad avdragsrätt för pensionsförsäkringar skulle slå undan benen under det privata pensionssparandet. Då gäller det att tänka nytt.

 • Det okända pensionsknepet

  Det okända pensionsknepet

  Kvinnor tjänar i snitt 14 procent mindre än män. Trots detta är det bara en halv procent av alla pensionssparare som utnyttjar möjligheten att föra över sin pensionsrätt till sin partner.

 • Pensionsrådgivare får svidande kritik

  Pensionsrådgivare får svidande kritik

  Pensionsmyndigheten är kritisk till systemet med förvaltnings- och rådgivningsföretag som tar ut en årlig avgift för placera premiepensionen åt sparare. Man får in runt 3 000 samtal per år från personer som klagar på rådgivningsföretag berättar Monica Petersson, som är pensionsexpert på myndigheten.

Senaste nytt från EFN:

 • Saab rekryterar genom ridsport3:50

  Saab rekryterar genom ridsport

  Saab vill rekrytera fler kvinnor till bolaget genom att rikta sig mot ridsport och var en av huvudsponsorerna till Sweden International Horse Show.

 • Så fungerar ISK0:59

  Så fungerar ISK

  På ett investeringssparkonto, eller ISK, kan du samla ditt sparande i exempelvis aktier och fonder. Men hur fungerar det med beskattning och avdrag? EFN förklarar.

 • En handfull tekniska nyårsraketer21:07

  En handfull tekniska nyårsraketer

  Espen Grønstad från Investtech och Martin Hallström från Swedbank bjuder på teknisk analys och potentiella nyårsraketer i dagens Börslunch. Dessutom intervjuas Balcos vd Kenneth Lundahl.