Mer om: Mikael Sens

 • Därför skakar Kina marknaden7:07

  Därför skakar Kina marknaden

  USA betecknar nu Kina formellt som valutamanipulatör. Åtgärden som inte har använts på 25 år innebär en upptrappning av handelskriget mellan länderna. Om det och Kinas...

 • ”Det är inte bara ett handelskrig”19:37

  ”Det är inte bara ett handelskrig”

  Hopp om stimulanser har fått börserna i Kina att rusa. Är det en befogad uppgång? Det och mycket mer besvaras av Mikael Sens och Frédéric Cho i Börslunch Kinaspecial. Programledare: Petra Bergman och Gabriel Mellqvist.

 • Två kinesiska aktiefavoriter16:28

  Två kinesiska aktiefavoriter

  I dag är det fullt fokus på Asien i Börslunch. Asienförvaltaren Mikael Sens reder bland annat ut hur situationen i Nordkorea påverkar marknaderna. 

 • Kinas spelmarknad boomar8:36

  Kinas spelmarknad boomar

  Kina är den största spelmarknaden i världen, den utgör runt 30 procent av världsmarknaden och beräknas växa med runt 100 procent i år. Det säger Mikael Sens, Kinaförvaltare på Handelsbanken.

 • Snart kommer Kinahickan13:29

  Snart kommer Kinahickan

  Lånestocken i Kina har vuxit enormt dom senaste åren och det samtidigt som ekonomin bromsar in, och frågan är om det här är något som...

 • Kina – mot stupet?

  Kina – mot stupet?

  Handeln på börserna i Kina har återigen stoppats, den här gången efter bara 15 minuters handel. Mikael Sens, Kinaförvaltare Handelsbanken, kommenterar.

 • ”Tecken finns på en bankkris i Kina”

  ”Tecken finns på en bankkris i Kina”

  Den 26 till 29 oktober ska kommunistpartiet i Kina besluta om en ny 5-årsplan som ska gälla från 2016 och fem år framåt. Eftersom Kina inte är känt för några snabba kast, så förväntar sig experterna mer av samma fokus som tidigare på hållbar tillväxt, konsumtionsledd ekonomi, miljöfrågor och antikorruptionsfrågor.

 • Ropa inte hej - raset i Kina är inte över än

  Ropa inte hej - raset i Kina är inte över än

  På onsdagsmorgonen stängde Shanghaibörsen på upp 3,4 procent. Men raset kommer att ta ny fart, den bedömningen gör Handelsbankens Kinaförvaltare, Mikael Sens, i samtal med...