Mer om: Matpriser

  • Påskmat för miljarder1:11

    Påskmat för miljarder

    Under påskveckan ökar försäljningen för många butiker, med en tydlig tonvikt på livsmedel. Viktigast på påskbordet är ägg, men det som ökar mest är godisförsäljningen.

  • Bovarna som gör matkassen dyrare1:10

    Bovarna som gör matkassen dyrare

    Matkassen kanske känns dyrare än vanligt, och det är inte så konstigt. På ett år har många livsmedelspriser ökat rejält. Priset på grädde och smör har ökat med 9 respektive 13 procent. Men mest har priset på blomkål rusat.

  • Här är resmålen för snåla matvrak1:09

    Här är resmålen för snåla matvrak

    Var ska du åka om du vill äta billigt, och var finns den dyraste maten i Europa? I polen hittar du den billigaste maten med 37% under EU- snittet och Danmark toppar listan med dyraste maten. Men i Sverige finns de dyraste grönsakerna.

  • Din Ekonomi: Matsvinn & mors dag

    Din Ekonomi: Matsvinn & mors dag

    I Din ekonomi denna gång får du veta varför mor ska firas i helgen. Programmet fokuserar för övrigt mycket på mat, framför allt all den mat vi kastar bort.

  • Matkassen - dyr tidsbesparare

    Matkassen - dyr tidsbesparare

    De färdiga matkassarna blir allt populärare. Men det blir betydligt dyrare än om du handlar själv. Din Ekonomi kollade priset.

Senaste nytt från EFN:

  • Högre pension med rätt avdrag1:11

    Högre pension med rätt avdrag

    Rätten att dra av på skatten för ditt pensionssparande försvann 2016, men du som saknar tjänstepension i din anställning eller driver enskild firma är undantagen. Du kan då spara i IPS eller privat pensionsförsäkring och får dra av upp till 35 procent av lönen. 

  • Fortsatt lönepress i USA2:39

    Fortsatt lönepress i USA

    Skärtorsdagens och veckans sista makroanalys med Lars Henriksson, valutastrateg på Handelsbanken, och EFN:s Ara Mustafa.

  • Lunchlåda vs. Finlunch1:23

    Lunchlåda vs. Finlunch

    En utelunch kostar i genomsnitt 95 kronor i Sverige. Hur många lunchlådor får du för det? EFN:s Ara Mustafa går till köket och provlagar.