Mer om: Markus Helin

 • Skogspriser vänder upp

  Skogspriser vänder upp

  Efter att priserna på skogsmark sjunkit under två år har utvecklingen vänt - priserna på skogsmark steg med en procent 2014 jämfört med 2013. Det visar statistik från LRF Konsult. De senaste tio åren har skogsmarkspriserna ökat med 53 procent. Och LRF räknar med stigande priser även under 2015.

 • Skogen gick upp i rök

  Skogen gick upp i rök

  Ännu vet ingen exakt hur den stora skogsbranden i Västmanland i somras kommer att slå mot skogsmarkspriserna. Men sak är säker, stora värden gick bokstavligt talat upp i rök.

 • Skogsraset kan vara över

  Skogsraset kan vara över

  Efter ständigt stigande skogsmarkspriser i 15 år bröts trenden för två år sedan, sen dess har priserna fallit. Men nu kan de vara på väg upp igen.

Senaste nytt från EFN:

 • Fed fångade mellan marknaden och Trump15:57

  Fed fångade mellan marknaden och Trump

  I dagens Börslunch ligger fokus på börsen, räntor, centralbanker och allt där omkring. På plats i studion för att ge sitt perspektiv finns investeringsstrategen Johanna Högfeldt från Swedbank.

 • Förklaringen bakom H&M:s kursrusning3:33

  Förklaringen bakom H&M:s kursrusning

  H&M redovisar ett resultat i linje med förväntningarna. Samtidigt presenterar klädjätten starka försäljningssiffror för juni. Magnus Råman, analytiker på Handelsbanken, kommenterar rapporten.

 • Dubbla tullbudskap från USA3:30

  Dubbla tullbudskap från USA

  En hård Brexit är mycket osannolik enligt Boris Johnson. I dag väntas Iran bryta mot kärnkraftsavtalet. USA:s handelsminister Mnuchin är optimistisk till ett handelsavtal med Kina, medan president Trump fortsätter på den hårda linjen.

 • Därför väljer Bornold Volvo före Traton16:05

  Därför väljer Bornold Volvo före Traton

  Kappahls svaga rapport, Tratons (dvs Scanias) börsnotering och Beyond Meat. Det är några av ämnena som Johanna Kull från Avanza och Joakim Bornold från Söderberg & Partners avhandlar i dagens Börslunch.