Mer om: Maria Wiezell

 • Så handlar du säkert på nätet

  Så handlar du säkert på nätet

  Har du tänkt handla julklapparna på internet? Då finns det mycket du bör tänka på. EFN har pratat med konsumentvägledaren Maria Wietzell. Hon tipsar bland annat om att du ska ta reda på så mycket du kan om företaget du ska handla av.

 • Nätfusket – osynliga mellanhänder lurar dig på pengar

  Nätfusket – osynliga mellanhänder lurar dig på pengar

  Allt fler blir lurade på nätet att betala dyra pengar för tjänster som egentligen är gratis. Det handlar om allt från bostadsvärdering till snabblån. EFN har träffat Maria Wiezell, konsumentvägledare på Sveriges Konsumenter, som berättar hur du kan skydda dig.

 • Högtid för skojare

  Högtid för skojare

  Nu kring jul är det högsäsong för bränder i hemmet. Och inte nog med det. En oönskad effekt av detta är att det dessutom är högsäsong för företag som knackar dörr och lurar på folk dyra abonnemang på brandvarnare.

 • Undvik fällorna i julhandeln

  Undvik fällorna i julhandeln

  Öppet köp och bytesrätt. Det är två begrepp som, trots att de är vanliga i julhandeln, ofta kan leda till missförstånd. Konsumentvägledaren Maria Wiezell tipsar om hur du undviker de vanligaste fällorna.

 • Missa inte ersättningen

  Missa inte ersättningen

  Att man drabbas av förseningar, förstört eller bortkommet bagage är inte ovanligt vid flygresor. Vad många av dessa inte känner till är att de kan ha rätt till ersättning.

 • Varning för gratisprover

  Varning för gratisprover

  Hundratals svenskar har i sommar lurats in i dyra abonnemangsfällor på internet. Konsumentverket varnar nu nätshoppare från att ta emot gratisprover och billiga provpaket på nätet.