Mer om: Maria Rankka

 • 2:39

  "Sverige har gått om USA i anseende"

  Sverige har de senaste åren klättrat i rankningen över företagsvänliga länder. Det finns flera anledningar bakom detta menar Maria Rankka, vd på Stockholms handelskammare.

 • Stor uppslutning för utvisningshotad kodare2:56

  Stor uppslutning för utvisningshotad kodare

  Systemutvecklaren Tayyab Shabab ska utvisas från Sverige efter en en miss från en tidigare arbetsgivare. I dag arbetar han på app-bolaget Dynamo, men om fyra veckor måste han lämna Sverige.

 • Maria Rankka: Han bör ta över efter Kaplan5:56

  Maria Rankka: Han bör ta över efter Kaplan

  Mehmet Kaplan tvingades idag att lämna sitt uppdrag som bostadsminister. Bristen på bostäder, framför allt i storstäderna, är något som Stockholms handelskammare upprepat nästan som...

 • Slå ihop Stockholm och Uppsala

  Slå ihop Stockholm och Uppsala

  I Nyhetsrummet idag: Ett högteknologiskt Asien blir en allt svårare utmaning för västländerna. Men Sverige har fantastiska förutsättningar att vara en av de främsta länderna för företagande. Gäster: Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare, och Nima Sanandaji, teknologiedoktor KTH.

 • Höghastighetståg – vår tids Göta kanal?

  Höghastighetståg – vår tids Göta kanal?

  Nyhetsrummet idag handlar om statens stora infrastruktursatsningar de närmsta åren och framför allt de planerade höghastighetstågen. Gäster: Maria Rankka, vd Stockholms handelskammare, och Per Lindvall, EFN.

 • Finansplats gör comeback

  Finansplats gör comeback

  Tanken med finansplats Stockholm har återuppstått. Men den här gången handlar det om att lyfta finanssektorns betydelse för den reala ekonomin, snarare än att som förra gången fokusera på var Stockholms finanscentrum rent fysiskt bör ligga.

 • "Arbetskraftsinvandring är positivt"

  ”Arbetskraftsinvandring är jättepositivt” säger TCO:s ordförande Eva Nordmark, när hon intervjuas av Maria Rankka och Thomas Bodström.

 • Anna Kinberg Batra: Glöm inte konkurrenskraften

  Anna Kinberg Batra: Glöm inte konkurrenskraften

  Den svenska konkurrenskraften på lång sikt är en fråga som tenderar att försvinna i den mer kortsiktiga valdebatten. Det säger partiets gruppledare i riksdagen Anna Kinberg Batra i denna intervju.