Mer om: Malmö

 • Nya kundkrav skakar om fastighetsbranschen3:20

  Nya kundkrav skakar om fastighetsbranschen

  I Stockholm har de största aktörerna inom co-working femdubblat sin uthyrning de senaste sju åren. Nu har utvecklingen tagit rejäl fart även i Öresundsregionen. Fastighetsbranschen har haft svårt att hänga med, men genomgår nu en snabb tillväxtsfas.

 • Ökat intresse för skånska investeringar10:18

  Ökat intresse för skånska investeringar

  Det skånska investeringsklimatet har tagit fart efter ett lugnare fjolår. På Almi Invest Syd märks det tydligt i det ökande antalet investeringspropåer. Även på nyhetssajten Rapidus syns förändringen, men också en oro för framtiden.

 • Årets Malmöföretag satsar internationellt9:18

  Årets Malmöföretag satsar internationellt

  Telavox fick nyligen pris som årets Malmöföretag på näringslivsgalan som anordnas av Malmö stad. Företaget startade 2003 och utvecklar en kommunikationsplattform med olika lösningar för bland annat telefoni, chatt, och växel för företag. Nu tar de nästa steg och satsar internationellt.

 • Hög uthyrning trots rekordbyggande i Malmö3:23

  Hög uthyrning trots rekordbyggande i Malmö

  Så mycket som 100 000 kvadratmeter kontorsyta kommer vara färdigställt i Malmö nästa år, vilket är tre gånger så mycket som snittet. Men det är inget som oroar branschkännarna i staden.

 • Öresundsmetron närmar sig2:28

  Öresundsmetron närmar sig

  Tanken med Öresundsmetron är att den ska förbinda Malmö med Köpenhamn. Om projektet blir av kommer man att kunna åka mellan städerna på 20 minuter med en turtäthet på 1,5 min. Enligt den plan som finns nu ska metron stå klar år 2035, och priset beräknas till 40 miljarder kronor.

 • 40-talisterna styr försörjningsbördan ett tag till12:18

  40-talisterna styr försörjningsbördan ett tag till

  En åldrande befolkning och automatiseringens framfart är faktorer som kommer att definiera arbetsmarknadens framtid. Nationalekonomen Andreas Bergh från Lunds universitet kommenterar SCB:s färska sysselsättningsprognos.