Mer om: Malin Omberg

 • Butikskrediter den nya lånefällan - storgranskning inleds

  Butikskrediter den nya lånefällan - storgranskning inleds

  Att få en kredit i en butik är inte svårt i dag. Ibland får du en utan att du har bett om det eller vet om det. Med anledning av detta granskar nu både Konsumentverket och Finansinspektionen hur reglerna kring konsumentkrediter efterföljs av företag.

 • Nu ska räntan redovisas

  Nu ska räntan redovisas

  Finansinspektionen vill tvinga bankerna att redovisa de snitträntor deras kunder faktiskt får på sina bolån. Detta ska göra det enklare för kunderna att jämföra de olika bankernas erbjudanden.

 • Otydliga räntor kritiseras

  Otydliga räntor kritiseras

  Konsumenterna är i ett underläge gentemot långivarna, som måste bli tydligare i hur de sätter sina räntor. Det menar Malin Omberg, chef för ekonomisk analys på Finansinspektionen. Myndigheten har nu skickat ett förslag till regeringen, om ökad öppenhet kring bankernas räntesättning.

Senaste nytt från EFN:

 • Här är bolagen som delar ut mest1:41

  Här är bolagen som delar ut mest

  När storbolagen lämnat sina sista rapporter för 2019 står det också klart vilka bolag som tänkt sig att dela ut mest pengar till aktieägarna till våren.

 • Analytikerns bästa bettingtips17:05

  Analytikerns bästa bettingtips

  I dag blir det betting för hela slanten i EFN Marknad. Hjalmar Ahlberg från Kepler Cheuvreux svarar bland annat på om Kambi, Kindred och Evolution Gaming är köpvärda aktier.

 • ”Dåliga nyheter är bra nyheter”13:24

  ”Dåliga nyheter är bra nyheter”

  Aktiemarknaden tolkar negativa nyheter positivt eftersom det bäddar för stimulanser. I veckan väntar arbetslöshet, inflation och bostadspriser från Sverige samt industri-PMI från euroområdet.

 • ”Rejält japanskt stimulanspaket kommer”2:14

  ”Rejält japanskt stimulanspaket kommer”

  Kina sänker korträntan men fler stimulanser krävs. Kraftigt fall i japansk BNP efter momshöjning och oväder. Dagens viktigaste makroekonomiska nyheter med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.