Mer om: Makroekonomi

 • Goda anledningar till att vara försiktig16:47

  Goda anledningar till att vara försiktig

  Börslunch fokuserar på makro och diskuterar bland annat tysk bilindustri, Brexit, den svaga svenska kronan och Atlanta Fed. Gäster i programmet är Lena Fahlén från Handelsbanken och Mattias Sundling från Danske Bank.

 • Läge att skifta över mot tillväxtmarknader15:07

  Läge att skifta över mot tillväxtmarknader

  Inköpschefer, Philly Fed och tyska industriordrar. Det är några av ingredienserna i Börslunch makro- och strategispecial. Gabriel Mellqvist diskuterar med Matthias Gietzelt från Söderberg & Partners.

 • Så mår den kinesiska ekonomin2:40

  Så mår den kinesiska ekonomin

  Från handelskrig till investeringar; det är mycket som händer i den kinesiska ekonomin. Maximilian Kärnfelt, nationalekonom på Mercator Institute of China Studies (MERICS) ger sin...

 • Överdriven konjunkturoro, eller?17:38

  Överdriven konjunkturoro, eller?

  Handelskriget mellan USA och Kina, Brexit och den svenska bostadsmarknaden. Det är några av ingredienserna i dagens makrotyngda Börslunch som gästas av Lena Fahlén från Handelsbanken och Mattias Sundling från Danske Bank.

 • Jonas Andersson: Därför ska du investera i fastigheter39:28

  Jonas Andersson: Därför ska du investera i fastigheter

  Hur värderar man ett fastighetsbolag? Hur räntekänsliga är bolagen och vad händer om konjunkturen vänder? Vilka fastighetsbolag ska man köpa och vilka ska man hålla sig undan ifrån? Det och mycket mer i veckans avsnitt av Börslunch Sommar med förvaltaren Jonas Andersson från Alfred Berg. Dessutom får vi en makrouppdatering med stf analyschef Lena Fahlén.

 • Gladare inköpschefer

  Gladare inköpschefer

  Inköpschefer inom industrin blir allt mer positiva om framtiden på flera håll i världen, vilket är en positiv siganl om den framtida konjunkturen.

 • Dyrare semlor men billigare pund

  Dyrare semlor men billigare pund

  Sjunkande priser i Sverige och krisen i Storbritannien är temat i veckans krönika. Krönikören Johan Widmark diskuterar sedan ämnena med Handelsbankens chefsekonom Jan Häggström.