Mer om: Magnus Strömer

 • Därför blev Dohamötet ett fiasko5:34

  Därför blev Dohamötet ett fiasko

  I helgen möttes länder som tillsammans står för 60 procent av världens oljeproduktion i Doha för att försöka nå en överenskommelse om att frysa produktionen av olja. Men det hela misslyckades och oljepriset sjönk dramatiskt.

 • Råvaruchefen:

  Råvaruchefen: "Oljeavtalet blev en besvikelse"

  Oljeministrar från Saudiarabien, Ryssland, Qatar och Venezuela har kommit överens om att frysa oljeproduktionen på nivån från i början av januari. Syftet är att stabilisera...

 • Panik på råvarumarknaden

  Panik på råvarumarknaden

  2015 blev råvaror för fjärde året i rad sämsta tillgångsklass. Vad kan vi förvänta oss av 2016? Petra Bergman pratar med Magnus Strömer, råvaruchef på...

 • Den stora gruvslakten

  Den stora gruvslakten

  Nyhetsrummet om råvarupriser. I morse vinstvarnade det svenska stålbolaget SSAB och höstens kraftiga prisfall på olika råvaror har skoningslöst slagit mot stålbolag, gruvbolag och andra råvaruföretag. Gäster: Magnus Strömer, råvaruchef Handelsbanken, och Per Lindvall, EFN.

 • Slagig handel väntas på oljemarknaden

  Slagig handel väntas på oljemarknaden

  I förra veckan steg oljepriset rejält, över 15 procent. Under måndagen har det tappat något. Magnus Strömer, råvaruchef på Handelsbanken, bedömer att oljeprisutvecklingen under hösten...

 • Råvaruchefen: ”Alla vinner på Iran-avtalet”

  Råvaruchefen: ”Alla vinner på Iran-avtalet”

  Beskedet om att ett kärnteknikavtal slutits med Iran, efter långa förhandlingar, fick effekter på oljepriset igår. Först föll det tillbaka för att sedan vända tillbaka upp. Magnus Strömer, råvaruchef på Handelsbanken, menar att detta var en normal reaktion, då det var allmänt känt att avtalet var på väg att bli klart.

 • Soppatorsk i oljerallyt

  Soppatorsk i oljerallyt

  Sedan bottennivån i februari har det varit oljerally på råvarumarknaden och priset har stigit med 35-40 procent. Mycket beror på att amerikanska producenter har stängt vissa oljefält. Frågan är nu om den uppåtgående trenden fortsätter eller om priserna vänder ned i källaren igen?

 • ”Oljan lär inte studsa upp”

  ”Oljan lär inte studsa upp”

  Priset på Nordsjöolja har nu fallit under 49 dollar per fat, ett ras med över 50 procent på bara ett par månader. Och någon snar och hållbar uppgång är inte att vänta inom kort menar Handelsbankens råvaruchef Magnus Strömer.

 • "Guldets era är över"

  Sambandet mellan guldpriset och konjunkturen verkar vara över. Det menar Handelsbankens råvaruchef Magnus Strömer. Och om mönstret från 1980-talet upprepar sig så är de senaste dagarnas kraftiga fall bara vara början.