Mer om: Lokalnyheter

 • Fehmarn Bält kortar vägen till Tyskland4:00

  Fehmarn Bält kortar vägen till Tyskland

  2020 ska bygget av en tunnel mellan Rødby i Danmark och Puttgarden i Tyskland starta. När tunneln är klar – enligt planen 2029 – har landvägen till Sveriges viktigaste exportmarknad Tyskland kortats med 16 mil och restiden med tåg med flera timmar.

 • Kunskap om brandvirke minskar förluster5:04

  Kunskap om brandvirke minskar förluster

  Det har gått fyra år sedan skogen i Västmanland brann. Förutom ekonomiska förluster finns det mycket känslor inblandat. Nu har den sönderbrända marken börjat återhämta sig och viktig kunskap kan hjälpa drabbade av årets bränder.

 • Nej till nyförsäkring av skog2:54

  Nej till nyförsäkring av skog

  På grund av de kraftiga skogsbränder som härjar i Sverige har samtliga försäkringsbolag stoppat nyförsäkring av skog. Det kan sätta käppar i hjulet för ägarskiften.

 • Så fick Visby en arabisk mataffär3:31

  Så fick Visby en arabisk mataffär

  Saleh Baltaji och hans familj har bott på Gotland i fyra år. När han kom till Visby saknade han många varor i mataffären. Han bestämde sig för att starta eget och fick hjälp av Coompanion.

 • Bränd skog är inte helt värdelös2:52

  Bränd skog är inte helt värdelös

  Stora skogsbränder härjar fortfarande i Sverige och Skogsstyrelsen uppskattar att skog för 900 miljoner kronor har brunnit. Vanja Strand från Skogsstyrelsen kommenterar.

 • Hagastaden: Århundradets byggexperiment5:31

  Hagastaden: Århundradets byggexperiment

  Ett område stort som Essingeöarna är på väg att bli en banbrytande stadsdel. Man bygger tätt – och högt. Sammanlagt planeras 6 000 bostäder och 50 000 kontorsplatser.

 • Norrbotniabanan enar och delar Norrland15:37

  Norrbotniabanan enar och delar Norrland

  Den planerade järnvägen Norrbotniabanan ska länka ihop Umeå med Luleå och en rad städer däremellan. Bygget blir kostsamt och diskussioner förs fortfarande om hur, var, vart och varför banan ska byggas och finansieras.