Mer om: Lokalnyheter

 • ”Världens bästa mötesplats i skogen”3:03

  ”Världens bästa mötesplats i skogen”

  På mässan Skogselmia i Jönköping samlas skogsägare för att möta de 300 utställarna med fokus på allt från utrustning till appar. I år ställer MSB ut för första gången och appen Katam för skogsmätning går att prova.

 • Gröna Lund gör största renoveringen någonsin3:21

  Gröna Lund gör största renoveringen någonsin

  Projektet Blue Harvest innebär att en tredjedel av Gröna Lunds yta byggs om. Förutom en ny underjordisk berg- och dalbana blir det flera nya restauranger, spel och butiker. Prislappen väntas landa på runt 400 miljoner kronor.

 • Låga förväntningar hämmar konjunkturen9:10

  Låga förväntningar hämmar konjunkturen

  Konfidensindikatorerna pekar nedåt, bostadsbyggandet väntas sjunka det kommande året och landets södra delar ligger sämst till i konjunkturfasen. Sydsvenska handelskammarens vd Stephan Müchler kommenterar läget i den sydsvenska konjunkturen.

 • Morgondagens logistik är självkörande2:42

  Morgondagens logistik är självkörande

  Fraktbolaget Schenker har börjat använda självkörande lastbilar från det svenska bolaget Einride för vissa transporter. Projektet pågår i Jönköping där förarlösa lastbilar nu kör på allmän väg mellan två av fraktjättens godsterminaler.

 • Urbant bolag löser transporttrubbel3:11

  Urbant bolag löser transporttrubbel

  Arenastaden växer så det knakar och så gör även behovet av transporter i stadsdelen. För att minska problemen det kan skapa har ett bolag startats.