Mer om: Lena Larsson

 • Terrororo bland julhandlare

  Terrororo bland julhandlare

  Den svenska julhandeln är igång på allvar, trots oron efter terrordåden i Paris och höjd beredskap i Sverige. Men många tänker sig för en extra gång innan de ger sig ut för att handla. Lena Larsson, vd på HUI Research, står ändå fast vid den julhandelsprognos som skrevs i början av november.

 • Stort sug efter Årets julklapp

  Stort sug efter Årets julklapp

  Nu börjar julhandeln komma igång på allvar. För 28:e året i rad korade HUI Research årets julklapp idag.

 • Intensiv shopping inledde året

  Intensiv shopping inledde året

  Året har inlett positivt för detaljhandeln. Både sällanköpshandeln och dagligvaruhandeln gick starkt. Allra starkast inom sällanköpshandeln gick möbelhandeln, som steg med 12 procent.

 • Nyvalet sinkar köpfesten

  Nyvalet sinkar köpfesten

  Nästa år väntas den svenska handeln växa med 3,0 procent, enligt en ny rapport från HUI Research. Men de kommande amorteringskraven och det osäkra politiska läget gör ändå att många planerar att dra ned på konsumtionen.

 • Dags för årets julklapp

  Dags för årets julklapp

  På tisdag presenterar HUI Research årets julklapp. VD Lena Larsson berättar att det är tre kriterier som ska vara uppfyllda för att något ska kunna få utmärkelsen.

 • E-handeln slår nya rekord

  E-handeln slår nya rekord

  Färska siffror visar att e-handeln fortsätter att växa och mycket tyder på att det blir nytt rekord för e-julhandeln i år igen. Det framgår av e-barometern för tredje kvartalet som presenterats av HUI Research i morse.

 • Nu kan du panta kläder

  Nu kan du panta kläder

  Kampen om att få kunder till köpcentrumen i landet blir allt hårdare. Det senaste är att locka med pant på kläder. Helene Andersson, marknadsansvarig i Farsta Centrum, förklarar hur det går till.

 • E-handel i förändring

  E-handel i förändring

  Konsumtionen på internet fortsätter att slå rekord. Och det är inte längre bara ett lågt pris som är en konkurrensfördel. "Nu är det mer bekvämlighet, tillgänglighet och utbud som är dragplåster", säger Lena Larsson, vd på HUI Research.