Mer om: Lena Fahlén

 • Oväntat dollarfokus i Davos3:23

  Oväntat dollarfokus i Davos

  World Economic Forum (WEF) gick av stapeln i Davos förra veckan. Dollarkursen men också frihandelsavtalen TPP och Nafta var på tapeten. Stf analyschef Lena Fahlén kommenterar.

 • 5:55

  "Fed vill ut ur krispolitiken"

  I kväll förväntas Federal Reserve lämna räntan oförändrad. Frågan är snarare om de ska börja minska på balansräkningen som i dag uppgår till 4,5 biljoner dollar. Lena Fahlén kommenterar. 

 • Tre saker att hålla koll på i höst5:17

  Tre saker att hålla koll på i höst

  Vilka var de viktigaste ekonomiska händelserna under sommaren och vad är viktigast att hålla koll på inför hösten? Lena Fahlén, ställföreträdande chef  för ekonomisk analys på Handelsbanken, intervjuas av Petra Bergman.

 • Kortsiktigt stökigt - sen en mjuk Brexit5:06

  Kortsiktigt stökigt - sen en mjuk Brexit

  Det blev ett oväntat stort bakslag för Tories i det brittiska parlamentsvalet och partiet tappade sin egna majoritet. Detta bara tio dagar innan Brexitförhandlingarna ska inledas. Hur reagerar marknaderna på resultatet? Ellinor Beckett pratar med Lena Fahlén, ställföreträdande chef ekonomisk analys på Handelsbanken.

 • 8:21

  "Riksbanken följer inte Fed"

  Nu är det dags för ännu ett räntebesked från Federal Reserve. Alla förväntar sig att räntan höjs. Det som håller marknaden på helspänn är vad Fed-chefen Janet Yellen kommer att säga. Kommer hon flagga för snabbare räntehöjningar framöver?

 • ”Kan bli stökigt för bankaktier”6:11

  ”Kan bli stökigt för bankaktier”

  Det italienska folket röstade i går nej till att centralisera makten och effektivisera det politiska beslutsfattandet. Resultatet av omröstningen innebär också att premiärminister Matteo Renzi avgår. Ellinor Helén pratar med Lena Fahlén, chef för räntefonder på Handelsbanken, om vad som väntar.

 • Europa i spåren av finanskrisen18:52

  Europa i spåren av finanskrisen

  Katrine Marçal och Lena Fahlén, chef för Handelsbankens räntefonder, diskuterar läget i Europa. Med Italien, Storbritannien, Frankrike och Spanien i huvudfokus.

 • Aktierna du ska äga efter ECB-beskedet

  Aktierna du ska äga efter ECB-beskedet

  Lena Fahlén, chefsekonom Handelsbanken fonder, om vad ECB:s räntebesked betyder för svenska bolånekunder och hur vi kan påverkas av sänkningen.

 • Dags för bottenfiske i Kina

  Dags för bottenfiske i Kina

  Shanghaibörsen stängde ner 6,4 procent. Den har gått ner med 22 procent sen årsskiftet. I morgon startar G20-mötet och det i just Shanghai. Lena Fahlén,...