Mer om: Lars Henriksson

 • Valvakan 2018 - analyser och kommentarer2:08:26

  Valvakan 2018 - analyser och kommentarer

  Röstlokalerna har stängt och resultatet är redo att analyseras. EFN gör det ur en ekonomisk synvinkel med gäster från näringslivet, marknaden och den politiska världen.

 • Eldupphör i handelskriget3:36

  Eldupphör i handelskriget

  Trump och Juncker inleder förhandlingar om importtullar. Stark KI-barometer för juli. Arbetslösheten högre i juni även säsongsrensat. Matilda Karlsson och Lars Henriksson bjuder på en...

 • Jättefonder ses över i finanskrisens spår5:57

  Jättefonder ses över i finanskrisens spår

  Nya regler för amerikanska penningmarknadsfonder, som träder kraft imorgon 14 oktober, skakar om de finansiella marknaderna. Penningmarknadsfonderna är ett mycket stort system som består av de säkraste korta räntebärande papper.

 • Amerikansk jobbmiss6:55

  Amerikansk jobbmiss

  Dagens jobbsiffror från USA blev en besvikelse - det skapades 151 000 nya jobb mot förväntade 180 000. Hur illa är detta, hur reagerar marknaderna och vilka konsekvenser får det för den amerikanska centralbankens kommande räntebeslut. Är en höjning i september utesluten nu?

 • Många glada om TTIP faller9:29

  Många glada om TTIP faller

  Det omfattande handelsavtalet mellan EU och USA ser inte ut att bli av. Den bedömningen gör Tysklands vice förbundskansler Sigmar Gabriel, som menar att förhandlingarna i praktiken havererat. Hur pass allvarligt är det att han går ut med detta? Varför behövs ett frihandelsavtal? Hur har Brexit påverkat förhandlingarna? Petra Bergman diskuterar utsikterna för handelsavtalet med Katrine Marçal och Lars Henriksson.