Mer om: Läkemedel

 • Det nya stora läkemedelslandet

  Det nya stora läkemedelslandet

  Under samma tid som Sverige har tappat sina stora läkemedelsbolag till utlandet har ett annat EU-land lyckats locka dem till sig. Hur kunde det bli så här? EFN:s Peter Andersson och Per Lindvall diskuterar i EFN-podden.

 • Succé för Recipharm

  Succé för Recipharm

  Bland de senaste årets börsnoteringar är Recipharm den som mottagits bäst. Sen notering för knappt ett år sen har aktien stigit med runt 130 procent.

 • Recipharm mot börsen - igen

  Recipharm mot börsen - igen

  Kontraktstillverkaren inom läkemedelsindustrin Recipharm har tagit sikte mot börsen. Men det är inte första gången de gör det. Redan 2010 hade de planer på en börsnotering, men misslyckades.

 • Billig medicin växande problem

  Billig medicin växande problem

  Att ersätta dyr orginalmedicin med en billigare variant har blivit allt vanligare då apoteken sedan några år tillbaka omfattas av nya regler. Det här ställer till problem för många patienter som får biverkningar av den billigare medicinen.

Senaste nytt från EFN:

 • Tre hållbarhetsvinnare20:57

  Tre hållbarhetsvinnare

  Förvaltarna Erika Wranegård från Öhman och Johan Nilke från Lannebo diskuterar potentiella hållbarhetsvinnare i dagens Börslunch. Programmet inleds med en intervju med Göran Forsberg, vd på läkemedelsbolaget Cantargia, som i dag flyttar från First North till Stockholmsbörsens huvudlista.

 • Cantargia: ”Vi vill vara transparenta”6:05

  Cantargia: ”Vi vill vara transparenta”

  Läkemedelsbolaget Cantargia gör ett listbyte och noteras på tisdagen på Stockholmsbörsens huvudlista. Bolagets vd Göran Forsberg gästar Börslunch för att prata om framtiden.

 • Inflationslyft stärkte euron4:09

  Inflationslyft stärkte euron

  Labour går emot Mays förslag. Forsatt låst mellan Kina och USA. Oljan fortsätter att klättra. De viktigaste händelserna på finansmarknaderna med Kiran Sakaria.