Mer om: Läkemedel

 • Det nya stora läkemedelslandet

  Det nya stora läkemedelslandet

  Under samma tid som Sverige har tappat sina stora läkemedelsbolag till utlandet har ett annat EU-land lyckats locka dem till sig. Hur kunde det bli så här? EFN:s Peter Andersson och Per Lindvall diskuterar i EFN-podden.

 • Succé för Recipharm

  Succé för Recipharm

  Bland de senaste årets börsnoteringar är Recipharm den som mottagits bäst. Sen notering för knappt ett år sen har aktien stigit med runt 130 procent.

 • Recipharm mot börsen - igen

  Recipharm mot börsen - igen

  Kontraktstillverkaren inom läkemedelsindustrin Recipharm har tagit sikte mot börsen. Men det är inte första gången de gör det. Redan 2010 hade de planer på en börsnotering, men misslyckades.

 • Billig medicin växande problem

  Billig medicin växande problem

  Att ersätta dyr orginalmedicin med en billigare variant har blivit allt vanligare då apoteken sedan några år tillbaka omfattas av nya regler. Det här ställer till problem för många patienter som får biverkningar av den billigare medicinen.

Senaste nytt från EFN:

 • Marginalslakt inom retail15:48

  Marginalslakt inom retail

  Vad säger XXL:s vinstvarning om tillståndet i detaljhandeln? Och hur är läget inom telekom? Det är två av ämnena som avhandlas i Börslunch som gästas av Ulrika Enhörning och Cecilia Auvray.

 • Recorded Future: Så kan vi se in i framtiden8:35

  Recorded Future: Så kan vi se in i framtiden

  Cybersäkerhetsbolaget Recorded Future har tunga investerare som Google och amerikanska underrättelsetjänsten i ryggen. Företagets medgrundare Staffan Truvé berättar om hur de dammsuger nätet på information och analyserar materialet med AI-teknik.

 • Jättefusion inom läkemedel2:28

  Jättefusion inom läkemedel

  Kappahls rapport en besvikelse. Stort fall för oljepriset. Pfizer och GSK bildar joint venture för sina konsumenthälsoverksamheter.

 • Marknaden splittrad inför Fedbeskedet4:15

  Marknaden splittrad inför Fedbeskedet

  USA och Kina håller handelssamtal i januari. Marknaden är ovanligt osäker över Federal Reserves räntebesked. Italien och EU överens i budgetbråket. I dag väntar svenska konjunktursiffror.