Mer om: Läkemedel

 • Lyckopiller och besk medicin21:38

  Lyckopiller och besk medicin

  Börslunch inleder veckan med en hälsovårdsspecial. Förvaltarna Susanna Urdmark och Mattias Häggblom pratar bland annat rapporterande hälsobolag, medtech och tillväxtstrategier. Programmet gästas även av Bioarctics vd Gunilla Oswald.

 • Spännande år väntar Bioarctic6:15

  Spännande år väntar Bioarctic

  Bioarctics partner Eisai inleder fas III-studier för ett läkemedel med fokus på tidig Alzheimers. Aktien rusar på börsen och bolagets vd Gunilla Oswald kommenterar i EFN:s studio.

 • Stort år för Ascelia Pharma2:55

  Stort år för Ascelia Pharma

  Under 2019 kommer läkemedelsbolaget Ascelia Pharma att noteras på Stockholmsbörsen. Pengarna ska användas till fas III-studierna på läkemedelskandidaten Mangoral, som är avsedd för cancerpatienter.

 • Det nya stora läkemedelslandet

  Det nya stora läkemedelslandet

  Under samma tid som Sverige har tappat sina stora läkemedelsbolag till utlandet har ett annat EU-land lyckats locka dem till sig. Hur kunde det bli så här? EFN:s Peter Andersson och Per Lindvall diskuterar i EFN-podden.

 • Succé för Recipharm

  Succé för Recipharm

  Bland de senaste årets börsnoteringar är Recipharm den som mottagits bäst. Sen notering för knappt ett år sen har aktien stigit med runt 130 procent.

 • Recipharm mot börsen - igen

  Recipharm mot börsen - igen

  Kontraktstillverkaren inom läkemedelsindustrin Recipharm har tagit sikte mot börsen. Men det är inte första gången de gör det. Redan 2010 hade de planer på en börsnotering, men misslyckades.

 • Billig medicin växande problem

  Billig medicin växande problem

  Att ersätta dyr orginalmedicin med en billigare variant har blivit allt vanligare då apoteken sedan några år tillbaka omfattas av nya regler. Det här ställer till problem för många patienter som får biverkningar av den billigare medicinen.