Mer om: Kronofogden

 • Rekordskulder hos Kronofogden1:22

  Rekordskulder hos Kronofogden

  De senaste fem åren har svenskarnas skulder till Kronofogden ökat med 4 miljarder till rekordsumman 71 miljarder kronor. Detta trots att antalet skuldsatta personer minskar.

 • Ny lag om skuldsanering8:12

  Ny lag om skuldsanering

  För den som inte har möjlighet att betala av sina skulder kan skuldsanering vara en väg tillbaka. Den första november kommer en ny lag som ska göra det lättare att få skuldsanering om man är överskuldskatt.

 • Butikskrediter den nya lånefällan - storgranskning inleds

  Butikskrediter den nya lånefällan - storgranskning inleds

  Att få en kredit i en butik är inte svårt i dag. Ibland får du en utan att du har bett om det eller vet om det. Med anledning av detta granskar nu både Konsumentverket och Finansinspektionen hur reglerna kring konsumentkrediter efterföljs av företag.

 • Fondskatt kan skicka barn till Kronofogden

  Fondskatt kan skicka barn till Kronofogden

  Från och med i år måste alla som sparar i fonder betala en årlig skatt på sitt kapital - även barn. Många föräldrar känner inte till detta, vilket i slutändan kan leda till att barnen hamnar hos Kronofogden.

 • Bluffakturor ett gissel

  Bluffakturor ett gissel

  Många företagare betalar bluffakturor av rädsla för att få en betalningsanmärkning, trots att fakturan är falsk. Det är en lucka i lagen som utnyttjas av bedragarna.

 • Fler reser på kredit

  Fler reser på kredit

  Antalet resenärer som köper resor på avbetalning har mer än fördubblats de senaste fem åren. Det visar siffror från de största resebyråerna i landet.