Mer om: Konjunkturinstitutet

 • ”Skräm inte upp hushållen”

  ”Skräm inte upp hushållen”

  Frågan är hur man ska få fart på inflationen igen. Konjunkturinstitutets prognoschef Jesper Hansson menar bland annat att man inte ska skrämma upp hushållen för mycket.

 • Borg sågas av KI

  Borg sågas av KI

  Finansminister Anders Borg har klargjort att regeringen har ett reformutrymme på 25 miljarder nästa år. Men det resonemanget döms ut av statliga Konjunkturinstitutet som räknar med att det i själva verket är ett underskott på fem miljarder 2014.

 • Han varnar för amorteringskrav

  Han varnar för amorteringskrav

  Konjunkturinstitutets prognoschef Jesper Hansson är tveksam till att införa amorteringskrav på bolån. Hen menar att det är lätt att kringgå sådana regler.

 • Bättre fart i svensk ekonomi

  Bättre fart i svensk ekonomi

  LO tycker att arbetskraftsinvandringen måste begränsas. KI menar att tvång om amortering på bolån inte skulle minska utlåningen.

Senaste nytt från EFN:

 • Röken skingras på svenska uteserveringar1:11

  Röken skingras på svenska uteserveringar

  1 juli träder en ny lag i kraft som bland annat innebär förbud mot rökning på uteserveringar, busshållplatser och allmänna lekplatser. Lagen ska begränsa hälsorisker och besvär relaterade till tobaksanvändning. Förutom hälsan finns det stora ekonomiska fördelar med att fimpa, både för samhället och privatekonomin. 

 • Fed fångade mellan marknaden och Trump15:57

  Fed fångade mellan marknaden och Trump

  I dagens Börslunch ligger fokus på börsen, räntor, centralbanker och allt där omkring. På plats i studion för att ge sitt perspektiv finns investeringsstrategen Johanna Högfeldt från Swedbank.

 • Förklaringen bakom H&M:s kursrusning3:33

  Förklaringen bakom H&M:s kursrusning

  H&M redovisar ett resultat i linje med förväntningarna. Samtidigt presenterar klädjätten starka försäljningssiffror för juni. Magnus Råman, analytiker på Handelsbanken, kommenterar rapporten.

 • Dubbla tullbudskap från USA3:30

  Dubbla tullbudskap från USA

  En hård Brexit är mycket osannolik enligt Boris Johnson. I dag väntas Iran bryta mot kärnkraftsavtalet. USA:s handelsminister Mnuchin är optimistisk till ett handelsavtal med Kina, medan president Trump fortsätter på den hårda linjen.