Mer om: Klimat

 • Skogen blir klimatpolitik på EU-nivå5:48

  Skogen blir klimatpolitik på EU-nivå

  EU-kommissionen kan få rätt att besluta om en referensnivå för skogsavverkning i varje medlemsland. Under onsdagen den 13 september röstar EU-parlamentet om huruvida referensnivån ska baseras på historiska nivåer eller framtidsutsikter, och svenska företrädare för skogsnäringen förespråkar framtidsutsikterna.

 • Så blir vårbudgeten1:15

  Så blir vårbudgeten

  Vårändringsbudgeten presenteras på tisdag 18 april men redan nu är en stor del av innehållet känt. Här är regeringens satsningar och skatteändringar.

 • De nya miljöhjältarna – försvaret och näringslivet12:37

  De nya miljöhjältarna – försvaret och näringslivet

  Kommer Donald Trump sätta stopp för utvecklingen på energi- och klimatområdet som de senaste åren tagit rejäl fart i USA? Mot sig har han de hårdaste och mest övertygade miljökämparna, som lite överraskande kommer från näringslivet och den amerikanska militären.

 • Klimatavtalets vinnare7:40

  Klimatavtalets vinnare

  USA och Kina, som står för nära 40 procent av världens utsläpp, godkände i helgen det klimatavtal som nåddes i Paris i december i fjol. Avtalets mål är att sänka den globala uppvärmningen med närmare två grader. Hur ser utsikterna ut för att fler länder ska godkänna? Vilka branscher och bolag kan bli vinnare i det här? Vilka investeringar krävs för att målet ska uppnås? Ellinor Helén intervjuar Patric Lindqvist, fondförvaltare Handelsbanken om vad godkännandet av avtalet kan innebära.

 • 2016 blir en repris på 2015

  2016 blir en repris på 2015

  Charlotte Stjerngren och Handelsbankens chefekonom Jan Häggström blickar tillbaka på ett händelserikt år och framåt på det kommande. Vilka är orosmolnen i världen och var finns ljuset?

 • Klimatavtalet ger skjuts åt finansbranschen

  Klimatavtalet ger skjuts åt finansbranschen

  I lördags skrevs ett nytt klimatavtal på som överträffade mångas förväntningar. I Nyhetsrummet diskuteras vad detta avtal verkligen betyder, framför allt för företagen och finansbranschen. Gäster: Mats Andersson, vd Fjärde AP-fonden, och Mikael Karlsson, senior advisor 2050.

 • Parismötet: ”Ett stabilt ramverk krävs”

  Parismötet: ”Ett stabilt ramverk krävs”

  Det globala miljömötet i Paris närmar sig slutet. Frågan är vad resultatet kommer att bli? Sveriges miljöminister Åsa Romson (MP) efterfrågar ”ett stabilt ramverk”. Johan Rockström, professor i miljövetenskap känner en ”försiktig optimism”.

 • Skor i stället för demonstrationer

  Skor i stället för demonstrationer

  Efter terrorattackerna är det ett förändrat Paris som tar emot världen på det stora klimatmötet i staden. Ett Paris där medborgarna, när de inte får...