Mer om: Klimat

 • Klimatavtalets vinnare7:40

  Klimatavtalets vinnare

  USA och Kina, som står för nära 40 procent av världens utsläpp, godkände i helgen det klimatavtal som nåddes i Paris i december i fjol. Avtalets mål är att sänka den globala uppvärmningen med närmare två grader. Hur ser utsikterna ut för att fler länder ska godkänna? Vilka branscher och bolag kan bli vinnare i det här? Vilka investeringar krävs för att målet ska uppnås? Ellinor Helén intervjuar Patric Lindqvist, fondförvaltare Handelsbanken om vad godkännandet av avtalet kan innebära.

 • 2016 blir en repris på 2015

  2016 blir en repris på 2015

  Charlotte Stjerngren och Handelsbankens chefekonom Jan Häggström blickar tillbaka på ett händelserikt år och framåt på det kommande. Vilka är orosmolnen i världen och var finns ljuset?

 • Klimatavtalet ger skjuts åt finansbranschen

  Klimatavtalet ger skjuts åt finansbranschen

  I lördags skrevs ett nytt klimatavtal på som överträffade mångas förväntningar. I Nyhetsrummet diskuteras vad detta avtal verkligen betyder, framför allt för företagen och finansbranschen. Gäster: Mats Andersson, vd Fjärde AP-fonden, och Mikael Karlsson, senior advisor 2050.

 • Parismötet: ”Ett stabilt ramverk krävs”

  Parismötet: ”Ett stabilt ramverk krävs”

  Det globala miljömötet i Paris närmar sig slutet. Frågan är vad resultatet kommer att bli? Sveriges miljöminister Åsa Romson (MP) efterfrågar ”ett stabilt ramverk”. Johan Rockström, professor i miljövetenskap känner en ”försiktig optimism”.