Mer om: Kärnkraft

 • Trumps energipolitik ska skapa massor av jobb0:58

  Trumps energipolitik ska skapa massor av jobb

  Donald Trump har presenterat nästa steg i sin energipolitik. Han vill bygga kolkraftverk i USA och utveckla amerikansk kolenergiteknologi. För att sedan kunna exportera kolkraftverk.

 • 3:21

  "Betydande risk för överutbud"

  Sverige har efter förhandlingar på övertid fått en blocköverskridande energiuppgörelse. Maria Sunér Fleming, ansvarig energi och klimat på Svenskt Näringsliv, ser både för- och nackdelar med överenskommelsen. 

 • Tiden rinner ut för kärnkraften16:24

  Tiden rinner ut för kärnkraften

  Fyra av tio kärnkraftverk är redan dödsdömda och nu är de kvarvarande sex också i fara. Tiden börjar rinna ut för regeringen och allianspartierna som...

 • "Basindustrin borde köpa kärnkraft"

  Nyhetsrummet idag om Sveriges kärnkraft. I år har det fattats beslut om att stänga fyra av totalt tio kärnkraftsreaktorer i förtid. Anledningen är att elpriset är för lågt idag för att nå lönsamhet i kärnkraftsverken. Gäster: Elsa Widding, energirådgivare, Anders Jonsson, politisk analytiker, och Per Lindvall, analytiker EFN.

Senaste nytt från EFN:

 • Vi ses igen i augusti!1:26

  Vi ses igen i augusti!

  Vi på EFN vill tacka för en händelserik vår. Nu laddar vi batterierna och återkommer med nya tag i augusti!

 • Fed planerar för det värsta6:22

  Fed planerar för det värsta

  Den amerikanska centralbanken Federal Reserve inför ett tak på bankutdelningar och förbjuder återköp. Senaten i USA har röstat igenom ett lagförslag som stöder Hongkongs självständighet.