Mer om: Kakao

 • Både börs och kakao allt dyrare15:22

  Både börs och kakao allt dyrare

  Denna Alla helgons afton utspelar sig Börslunch i två akter. I första akten bjuder Alexandra Barganowski från Nordea på aktietips. I den andra blir det makroekonomi med Marcus Tengvall från Söderberg & Partners.

 • Kakaoproducenter i uppror1:22

  Kakaoproducenter i uppror

  Regeringen i Ghana kommer att bryta ett av sina främsta vallöften och dra in subventioner till landets kakaoproducenter. Kakaopriset har sjunkit rejält och Ghana Cocoa Board förlorar stora summor.

 • Så investerar du i råvaror5:06

  Så investerar du i råvaror

  Råvaror kan vara en bra tillgång vid sidan av aktier och räntebärande placeringar. Erik Hansén, marknadsanalytiker på IG, förklarar varför man ska investera i råvaror och hur man gör.

 • Kakaon går mot strömmen

  Kakaon går mot strömmen

  När de flesta råvarupriser rasat de senaste åren har kakaon gått mot strömmen, sedan början på 2013 har priset gått upp med över 30 procent. Detta har bland annat slagit mot Cloetta, och mot deras kunder.

 • Pralinerna blir dyrare

  Pralinerna blir dyrare

  På ett år har priset på kakao stigit med 40 procent. Prisrallyt har både vinnare och förlorare. Längst ner på listan hittar man de små chokladtillverkarna, som Chokladfabriken i Stockholm.

Senaste nytt från EFN:

 • Vi ses igen i augusti!1:26

  Vi ses igen i augusti!

  Vi på EFN vill tacka för en händelserik vår. Nu laddar vi batterierna och återkommer med nya tag i augusti!

 • Fed planerar för det värsta6:22

  Fed planerar för det värsta

  Den amerikanska centralbanken Federal Reserve inför ett tak på bankutdelningar och förbjuder återköp. Senaten i USA har röstat igenom ett lagförslag som stöder Hongkongs självständighet.