Mer om: Kajsa Brundin

 • Soffliggarna förlorade mest på den skakiga börsen

  Soffliggarna förlorade mest på den skakiga börsen

  Den skakiga börsen ledde till turbulenta dagar för premiepensionsspararna förra veckan. Premiepensionen påverkas eftersom den allra vanligaste sparformen där är aktiefonder. Tidigare har de så kallade soffliggarna vunnit på att inte göra något aktivt val kring placeringen av premiepensionen. Men när börsen rasade var det soffliggarna som förlorade mest.

 • Räkna med lägre garantier från livbolagen

  Räkna med lägre garantier från livbolagen

  Låga räntor i kombination med en svajig aktiebörs gör att Livbolagen, som förvaltar miljarder av pensionsspararnas kapital, kommer få det tufft att få pengarna att växa tillräckligt. Risken är därför stor att livbolagen sänker de utlovade garantinivåerna. Det säger Kajsa Brundin från rådgivningsföretaget Söderberg & Partners.

 • Minusränta hotar livbolag

  Minusränta hotar livbolag

  Minusräntan, som Riksbanken infört, befaras inte ställa till problem för livbolag som förvaltar pensionsspararnas kapital på kort sikt. På lång sikt däremot kan den ställa till det rejält.

Senaste nytt från EFN:

 • Kinneviks strategi och ekonomins psykologi15:54

  Kinneviks strategi och ekonomins psykologi

  Börslunch avslutar veckan med två intressanta teman. Programmet inleds med ett snack om Kinnevik med Stefan Wård från Pareto. Sedan blir det börspsykologi med Christina Söderberg från Compricer.

 • Så skapar du en budget som fungerar2:47

  Så skapar du en budget som fungerar

  En budget kan kännas komplicerad och det avskräcker många från att ens försöka. Men det behöver det inte vara! Albin Kjellberg tar dig igenom grunderna...

 • Stor potential i aktivism för hälsobolag2:20

  Stor potential i aktivism för hälsobolag

  Vator Securities vd Homan Panahi anser att aktivism i bolagsägande där där fokus ligger på utveckling har stor potential. Han förklarar varför aktivism skulle kunna gynna fler hälsobolag och tar upp Bioworks som ett exempel där det fungerat bra.