Mer om: Kaj Kärki

 • Fondspara smart 20183:37

  Fondspara smart 2018

  Ska man hålla kvar vid förra årets nyårslöfte, att månadsspara – trots att börsen rör sig uppe på rekordnivåer?

 • Sparare lämnade aktiefonder4:38

  Sparare lämnade aktiefonder

  Under augusti noterades ett uttag på närmare 3,5 miljarder kronor från svenska fonder. Främst gjordes uttag från aktiefonder. Kaj Kärki, placeringsrådgivare på Handelsbanken, kommenterar.

 • Avkastning och risk – så funkar det8:22

  Avkastning och risk – så funkar det

  När du ska lägga upp ditt sparande är det viktigt att tänka igenom en hel del saker först. Det handlar om hur du fungerar som person, vad du har för mål med ditt sparande och när du vill ha tillgång till dina pengar. Dessutom måste du fundera på hur mycket avkastning du hoppas på och vilken risk du är redo att ta för att nå den avkastningen. Tina Halldén intervjuar placeringsexpert Kaj Kärki.

 • Börja spara så tidigt som möjligt6:09

  Börja spara så tidigt som möjligt

  För unga som vill flytta hemifrån gäller det att ha tålamod då man får räkna med att stå i kö i väldigt många år för ett hyreskontrakt, eller så måste man spara ihop till kontantinsatsen för en bostadsrätt.

 • Så hämtar du hem vinsten på månadssparandet8:19

  Så hämtar du hem vinsten på månadssparandet

  Att månadsspara är ett bra sätt att fördela risken på, men hur du placerar pengarna smartast beror på vad du har för mål med ditt sparande och hur långsiktig du är. När du sparat ihop en del pengar kan det vara vettigt att lägga om strategin.

 • Så påverkade den stärkta kronan fonderna7:25

  Så påverkade den stärkta kronan fonderna

  Aktiefonder var det som lockade spararna mest under januari och året inleddes med stora insättningar i fonder. Totalt uppgick nysparandet i fonder till 7 miljarder kronor. Tina Halldén intervjuar Kaj Kärki, placeringsexpert.

 • Ingen Trumppanik bland fondspararna5:49

  Ingen Trumppanik bland fondspararna

  Oron inför USA-valet 8 november medförde att många sålde av aktiefonder. Men redan mot slutet av månaden tog handeln fart igen. Mycket beroende på att många...

 • Bra med två månadslöner i buffert6:37

  Bra med två månadslöner i buffert

  När något oförutsett inträffar som att tacket börjar läcka, bilen går sönder eller att arbetsgivaren går i konkurs så är det bra att ha en buffert. Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när man bygger upp en mer motståndskraftig privatekonomi.