Mer om: Jonas Lindmark

 • Bolund kritiserar dolda indexfonder

  Bolund kritiserar dolda indexfonder

  Fondsparare som vill investera i aktiefonder kan välja mellan en passiv eller en aktiv förvaltning. Fast vissa aktivt förvaltade aktiefonder har anklagats för att i själva verket vara passiva indexfonder. Det vill nu finansmarknadsminister Per Bolund se en ändring på.

 • "Fondsparandet är ett lotteri"

  Debatten om det är bäst att investera i aktivt förvaltade aktiefonder eller indexfonder har blossat upp tack vare en ny studie från Stockholms universitet.

 • Därför rusade USA-fonderna

  Därför rusade USA-fonderna

  Samtidigt som utvecklingen på USA-börserna har varit ganska platt och tråkig för en amerikan de USA-fonder svenskar placerar i varit en riktigt bra placering. I snitt steg fonderna med 30 procent förra året.

 • Kvartalets bästa fonder

  Kvartalets bästa fonder

  Första kvartalet var en bra period för svenska fondsparare. Så här långt ligger en majoritet av aktiefonderna på plus.

 • Vinnarfonder missas

  Vinnarfonder missas

  Tillväxtfonder har gått dåligt hittills i år. I stället återfinns årets vinnare bland Japanfonder och fonder inriktade på bioteknik. Men detta är något som gått de flesta svenska fondsparare förbi.

 • Fondvinnare i öst

  Fondvinnare i öst

  Tack vare en aggresiv penningpolitik har Japans ekonomi och börser tagit fart. En konsekvens av detta är att Japanfonder tillhört vinnarna de senaste månaderna. Men den resan kan ta slut snart.

Senaste nytt från EFN: