Mer om: Johan Magnusson

 • Vin bättre än aktier

  Vin bättre än aktier

  REPRIS Vin är inte bara gott att dricka, det går även att investera i. För några år sen var det populärt att satsa pengar i vinfonder. Men i dag rekommenderar experterna att vin hellre ska köpas i flaskor.

 • Se upp för falska viner

  Se upp för falska viner

  Intresset för att köpa vin på auktion har ökat kraftigt de senaste åren. Men det gäller att se upp, ju mer åtråvärda och dyra vinerna är, desto större är risken att bli lurad med förfalskningar.

 • Investeringar i vin ökar

  Investeringar i vin ökar

  Sedan det 2001 blev lagligt att både ärva vin, och handla med det på en officiell marknad, har intresset för vininvesteringar stadigt ökat.

 • Kina nytt vinland

  Kina nytt vinland

  Den stora vinbubbla som startade i Kina för ett par år sen har skakat om vinmarknaden i grunden. Fina viner blev en statussymbol, vilket trissade upp priserna. Samtidigt som bluffviner blev allt vanligare, byggdes flera vinslott i Kina.

 • Vin bättre än aktier

  Vin bättre än aktier

  Vin är inte bara gott att dricka, det går även att investera i. För några år sen var det populärt att satsa pengar i vinfonder. Men i dag rekommenderar experterna att vin hellre ska köpas i flaskor.

Senaste nytt från EFN:

 • När når vi botten?9:41

  När når vi botten?

  Det är allt mindre sannolikt att det blir en avtalslös Brexit i närtid. I veckan väntar bland mycket annat en global PMI-skörd samt räntebesked från Riksbanken och ECB. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist reder ut de senaste händelserna på marknaderna och tar en titt i agendan.

 • Sydkoreansk export fortsätter rasa3:33

  Sydkoreansk export fortsätter rasa

  Den sydkoreanska exporten sjönk med 19,5 procent oktobers 20 första dagar jämfört med samma period i fjol. Storbritanniens premiärminister Johnson tvingas be om uppskov för utträdet ur EU efter lördagens omröstning.

 • Flygplatsen förändrar fjällvärlden7:58

  Flygplatsen förändrar fjällvärlden

  Den 22 december landar det första planet på Scandinavian Mountains Airport, den nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil. Projektet uppskattas kosta 700 miljoner kronor och förhoppningen är att locka fler internationella besökare till skidorterna.