Mer om: Johan Magnusson

 • Vin bättre än aktier

  Vin bättre än aktier

  REPRIS Vin är inte bara gott att dricka, det går även att investera i. För några år sen var det populärt att satsa pengar i vinfonder. Men i dag rekommenderar experterna att vin hellre ska köpas i flaskor.

 • Se upp för falska viner

  Se upp för falska viner

  Intresset för att köpa vin på auktion har ökat kraftigt de senaste åren. Men det gäller att se upp, ju mer åtråvärda och dyra vinerna är, desto större är risken att bli lurad med förfalskningar.

 • Investeringar i vin ökar

  Investeringar i vin ökar

  Sedan det 2001 blev lagligt att både ärva vin, och handla med det på en officiell marknad, har intresset för vininvesteringar stadigt ökat.

 • Kina nytt vinland

  Kina nytt vinland

  Den stora vinbubbla som startade i Kina för ett par år sen har skakat om vinmarknaden i grunden. Fina viner blev en statussymbol, vilket trissade upp priserna. Samtidigt som bluffviner blev allt vanligare, byggdes flera vinslott i Kina.

 • Vin bättre än aktier

  Vin bättre än aktier

  Vin är inte bara gott att dricka, det går även att investera i. För några år sen var det populärt att satsa pengar i vinfonder. Men i dag rekommenderar experterna att vin hellre ska köpas i flaskor.

Senaste nytt från EFN:

 • Mindre koldioxid från industrin1:17

  Mindre koldioxid från industrin

  Högt tryck på permitteringar. Corona hindrar förnybar energi. Storbolag saknar bra klimatmål. Max investerar miljoner i matstiftelse.

 • Två stresstestade aktiecase18:38

  Två stresstestade aktiecase

  Vilka sektorer och bolag är intressanta att hålla ögonen på i coronakrisen och varför klarar sig en del bättre? Detta och mer svarar John Hernander, investeringschef på Nordea, på i EFN Marknad.

 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.