Mer om: Jesper Norberg

 • Ökad rapportoptimism i USA5:05

  Ökad rapportoptimism i USA

  EFN:s Jesper Norberg kommenterar Industrivärdens rapport, Doros vinstvarning och vad vi kan förvänta oss av den amerikanska rapportperioden. 

 • USA-valet: Mycket snack lite verkstad

  USA-valet: Mycket snack lite verkstad

  EFN:s Jesper Norberg kommenterar de ekonomiska konsekvenserna av nattens valutgång från New York. I Sverige har vi Ellinor Helén och Pontus Herin i studion.

 • Ilska präglar USA-valet

  Ilska präglar USA-valet

  EFN:s Jesper Norberg kommenterar nattens valutgång från New York. I Sverige har vi Ellinor Helén och Pontus Herin i studion.

 • Därför dras Sverige med i börskaoset

  Därför dras Sverige med i börskaoset

  Igår rasade världens börser rejält och sen i somras har vi fått vänja oss vid en börs som åker berg- och dalbana, med mestadels nedförsbackar....

 • Extrem börsdepp

  Extrem börsdepp

  Det har varit ännu en dyster vecka på börsen. Vad är det egentligen som händer? Petra Bergman pratar med Jesper Norberg.

 • Börsfallet: Håll koll på Fed-signaler

  Börsfallet: Håll koll på Fed-signaler

  Stockholmsbörsen har repat sig något men är fortfarande ned över 3 %. Pessimismen riskerar att växa. När vänder det? Jesper Norberg, kommentator EFN, i studion.

 • Så kapitaliserar Disney på Star Wars

  Så kapitaliserar Disney på Star Wars

  Den nya Star Wars-filmen slår, redan före premiären, alla rekord. Vad det innebär för nya ägaren Disney diskuteras i dagens Nyhetsrummet med Jan Gradvall, nöjesjournalist och författare, och Joakim By, fondförvaltare Handelsbanken fonder.

 • Inte så illa som befarat för Alcoa

  Inte så illa som befarat för Alcoa

  Igår sparkade den amerikanska aluminiumjätten Alcoa igång den rapportsäsongen i USA. Rapporten var en besvikelse för analytikerna, men efter att aktien fallit hämtade den sig och handlades till oförändrad kurs i efterhandeln. Jesper Norberg, EFN, kommenterar direkt från New York.

 • Undergången kan vara nära

  Undergången kan vara nära

  Den 1 oktober ska det smälla till rejält i världsekonomin. I alla fall om man litar på den kontroversiella ekonomiska siaren Martin Armstrong. Men hur är det egentligen? Kan ekonomer förutsäga framtiden, eller håller prognosmakarna bara på med en modern variant av numerologi?