Mer om: Italien

 • Förvaltarna föredrar Europa16:03

  Förvaltarna föredrar Europa

  Förvaltarduon Mikael Yman från Naventi Fonder och Per Hedberg från Lancelot gästar Börslunch denna fredag. De snackar bland annat en hel del om USA men även om Tyskland och Frankrike.

 • Supervalåret kan skaka marknaderna7:48

  Supervalåret kan skaka marknaderna

  2017 är ett europeiskt supervalår. Och utgången kan, precis som vid flera val i fjol, bli en rysare. Det inleds med parlamentsval i Nederländerna i mars. Utgången här är dock inget som oroar så mycket menar Henrik von Sydow, omvärldsstrateg på Carnegie Private Banking.

 • ”Kan bli stökigt för bankaktier”6:11

  ”Kan bli stökigt för bankaktier”

  Det italienska folket röstade i går nej till att centralisera makten och effektivisera det politiska beslutsfattandet. Resultatet av omröstningen innebär också att premiärminister Matteo Renzi avgår. Ellinor Helén pratar med Lena Fahlén, chef för räntefonder på Handelsbanken, om vad som väntar.

 • Italien kan skapa eurokaos i december1:10

  Italien kan skapa eurokaos i december

  4 december kan eurozonen sättas i gungning igen, då är det folkomröstning i Italien. Italienarna ska ta ställning till premiärminister Matteo Renzis förslag om att reformera parlamentet. Marknaden oroar sig för utgången och för att Renzi kan avgå, samtidigt som landets banksektor går igenom ett stålbad.

 • Europa i spåren av finanskrisen18:52

  Europa i spåren av finanskrisen

  Katrine Marçal och Lena Fahlén, chef för Handelsbankens räntefonder, diskuterar läget i Europa. Med Italien, Storbritannien, Frankrike och Spanien i huvudfokus.

 • Italiens plan för Europa29:09

  Italiens plan för Europa

  Åtstramningar, flyktingkris och banker med dåliga finanser. Italiens ambassadör Elena Basile samtalar med Katrine Marçal om landets reformer och Italiens rekommendationer till Europa.

 • Avgörande dag för Italien

  Avgörande dag för Italien

  taliens premiärminister Enrico Letta får under onsdagen reda på om han har parlamentets förtroende eller inte.