Mer om: Inköpschefsindex

 • Hållbara banker och ohållbar PMI20:49

  Hållbara banker och ohållbar PMI

  Börslunch inleds med att Teknikföretagens chefsekonom Mats Kinnwall kommenterar dagens svaga PMI-siffra. Sedan blir det fokus på banker och hållbarhet med gästerna Victoria Lidén från Öhman och Jakob König från Fair Finance Guide.

 • PMI-chocken kommer få allvarliga konsekvenser2:31

  PMI-chocken kommer få allvarliga konsekvenser

  Svensk industri tvärnitar. Inköpschefsindex faller 5,5 procentenheter till 46,3, den största nedgången sedan hösten 2008 och långt under analytikernas förväntan. Kiran Sakaria, strateg på Handelsbanken,...

 • Viktiga siffran sprider global konjunkturoptimism7:05

  Viktiga siffran sprider global konjunkturoptimism

   I början av månaden levereras PMI-siffror, alltså inköpschefsindex, vilket är en central temperaturmätare på konjunkturen. Valutastrateg Pierre Carlsson om varför inköpschefernas tro på framtiden är så viktig, samt en analys av den data som kommit.

 • Ljuspunkter i börsmörkret

  Ljuspunkter i börsmörkret

  Förnyad oro om utvecklingen i Kina och deppigare inköpschefer har fått börsen på fall. Hur man ska agera då svarar Fredrik Skoglund, analytiker på Handelsbanken och Niklas Wellfellt, analyschef på Remium på i Börslunch.

 • Gladare inköpschefer

  Gladare inköpschefer

  Inköpschefer inom industrin blir allt mer positiva om framtiden på flera håll i världen, vilket är en positiv siganl om den framtida konjunkturen.

Senaste nytt från EFN: