Mer om: Ingrid Eiken

 • Allt du vill veta om bostadsköp11:20

  Allt du vill veta om bostadsköp

  För de allra flesta är det livets största affär att köpa en bostad och då vill man såklart att allt går rätt till. Ingen vill väl exempelvis upptäcka att det bakom den fina fasaden lurar mögel? Branschorganisationen Mäklarsamfundet har sammanställt vilka de vanligaste frågorna var från säljare och köpare under hösten.

 • Så har amorteringskravet påverkat bopriserna6:43

  Så har amorteringskravet påverkat bopriserna

  Amorteringskravet är infört sen ett par veckor tillbaka frågan är vilken effekt det har haft på bostadspriserna. Och vilken effekt får det framöver? Tina Halldén pratar med Mäklarsamfundets vd Ingrid Eiken.

 • "Det blir ett amorteringskrav"

  Alla formella hinder är borta och därmed lär det bli ett amorteringskrav. Det säger Mäklarsamfundets vd Ingrid Eiken. Men behövs det verkligen? Vad är för- och nackdelarna?

 • Tema: Bostad

  Tema: Bostad

  Din Ekonomi fokuserar på bostadsmarknaden. Har vi en bostadsbubbla, och vad spelar det för roll? Vad är det som händer med amorteringskravet och vad innebär...

 • Avgifter kan chockhöjas

  Avgifter kan chockhöjas

  I går beslutade Statliga Bokföringsnämnden om att så kallade progressiva avskrivningar i bostadsrättsföreningar ska förbjudas. Beslutet kan resultera i kraftiga avgiftshöjningar för många bostadsrättsägare.

 • Bostadsrallyt fortsätter

  Bostadsrallyt fortsätter

  ”Vi har en väldigt stark bostadsmarknad just nu. Och vi har hushåll som tror på bostadsmarknaden och förväntar sig stigande priser”, säger Ingrid Eiken, vd på Mäklarsamfundet.

 • Därför säljer många före de köper

  Därför säljer många före de köper

  Allt fler säljer sin bostad före de köper en ny. Ingrid Eiken, vd för Mäklarsamfundet, förklarar varför det är så. Dessutom är tendensen olika i olika delar av landet.