Mer om: HUI research

 • Så ska galleriorna överleva e-handelshotet1:41

  Så ska galleriorna överleva e-handelshotet

  Många talar nu om att galleriorna kommer slås ut av den snabbt växande e-handeln. Men Lars-Åke Tollemark, Nordenchef för Unibail-Rodamco - en av världens största köpcentrumägare - är inte orolig.

 • Så mår svenska köpcentrum5:38

  Så mår svenska köpcentrum

  Den nya rapporten "Svenska Köpcentrum 2017" presenterades under tisdagsmorgonen. Tobias Rönnberg, analytiker på HUI Research, kommenterar innehållet.

 • Stort sug efter Årets julklapp

  Stort sug efter Årets julklapp

  Nu börjar julhandeln komma igång på allvar. För 28:e året i rad korade HUI Research årets julklapp idag.

 • Mall of Scandinavia investerar för att överleva

  Mall of Scandinavia investerar för att överleva

  Mall of Scandinavia är ett sexmiljardersbygge med hundratals butiker, ett tjugotal restauranger och nöjen. Frågan nu är var alla kunder ska komma från och om några andra köpcentrum kommer att slås ut i konkurrensen.

 • Sverige shoppar loss

  Sverige shoppar loss

  Detaljhandeln har överraskat positivt under årets fyra första månader. Det är den bästa starten på ett år sedan 2007. Fortsatt momentum i elektronikhandeln och möbelhandeln har gjort att sällanköpsvaruhandeln redan ökat med 5,9 procent hittills i år. HUI skriver upp prognosen för 2015 och räknar med att detaljhandeln växer med 4,0 procent.

 • Nyvalet sinkar köpfesten

  Nyvalet sinkar köpfesten

  Nästa år väntas den svenska handeln växa med 3,0 procent, enligt en ny rapport från HUI Research. Men de kommande amorteringskraven och det osäkra politiska läget gör ändå att många planerar att dra ned på konsumtionen.

 • Dags för årets julklapp

  Dags för årets julklapp

  På tisdag presenterar HUI Research årets julklapp. VD Lena Larsson berättar att det är tre kriterier som ska vara uppfyllda för att något ska kunna få utmärkelsen.

 • E-handeln slår nya rekord

  E-handeln slår nya rekord

  Färska siffror visar att e-handeln fortsätter att växa och mycket tyder på att det blir nytt rekord för e-julhandeln i år igen. Det framgår av e-barometern för tredje kvartalet som presenterats av HUI Research i morse.