Mer om: Hubert Fromlet

 • Kvinnorna som förtjänar Ekonomipriset10:20

  Kvinnorna som förtjänar Ekonomipriset

  Snart får vi veta vem som tilldelas årets upplaga av Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne. Professor Hubert Fromlet är traditionsenligt på plats för att sia kring möjliga kandidater. Nytt för i år är att fokus ligger på de kvinnliga favoriterna.

 • Xi Jinpings tid långt ifrån över5:36

  Xi Jinpings tid långt ifrån över

  I veckan startar den kinesiska partikongressen, då president Xi Jinping väntas bli ännu mäktigare än tidigare. Ekonomiprofessorn Hubert Fromlet kommenterar tillsammans med Petra Bergman.

 • Fromlets favoriter till ekonomipriset5:10

  Fromlets favoriter till ekonomipriset

  Snart är det åter dags att tillkännage årets mottagare av Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne. Ekonomiprofessor Hubert Fromlet förutspår traditionsenligt vem eller vilka som tilldelas ekonomipriset.

 • Hetaste kandidaterna till ekonomipriset2:17

  Hetaste kandidaterna till ekonomipriset

  I dag delas Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne (ekonomipriset) ut. Hubert Fromlet, seniorprofessor i internationell ekonomi på Linnéuniversitetet, förutspår vinnaren/vinnarna.

 • "Det var dags för psykologin"

  I år tilldelades Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne till Eugene Fama, Lars Peter Hansen och Robert Shiller. Priset var i stort sett välförtjänt menar ekonomiprofessor Hubert Fromlet med motiveringen att det var dags för pristagare som fokuserar på ekonomisk psykologi.

Senaste nytt från EFN:

 • Här öppnar Sveriges sista flygplats7:58

  Här öppnar Sveriges sista flygplats

  Den 22 december landar det första planet på Scandinavian Mountains Airport, den nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil. Projektet uppskattas kosta 700 miljoner kronor och förhoppningen är att locka fler internationella besökare till skidorterna.

 • Billiga och dyra rapportbolag17:03

  Billiga och dyra rapportbolag

  Rapportsäsongen är igång på allvar. Volvo, Sandvik och Getinge är några av de bolag som Peter van Berlekom från Erik Penser Bank och Lars Hallström från ABG Sundal Collier avhandlar i Börslunch.

 • Hemnet bemöter kritiken från utmanaren17:59

  Hemnet bemöter kritiken från utmanaren

  Hemnet bemöter kritiken de fått och Well Fastigheter berättar om BRF 2.0, konceptet som ska gynna förstagångsköpare genom att bostadsrättsföreningen tar på sig en större del av lånen.