Mer om: Höstbudget

 • Sveriges första övergångsbudget1:32

  Sveriges första övergångsbudget

  Det har gått över två månader sedan valet och Sverige har fortfarande ingen ny regering. Därför presenterades på torsdagen en budget av den sittande övergångsregeringen utan några större förändringar.

 • 1:42

  "Valfläsket får inte plats i pannan"

  Regeringens höstbudget innehåller satsningar på runt 40 miljarder kronor. Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare, pratar med Albin Kjellberg om sina synpunkter på budgeten. 

 • Silberstein: En riktigt fet valbudget5:37

  Silberstein: En riktigt fet valbudget

  Fokus denna veckan ligger på höstbudgeten, vars innehåll regeringen kommer att gå till val på. Var ligger satsningarna och vad är mest kontroversiellt? Margit Silberstein kommenterar.

 • En Robin Hood-budget?2:23

  En Robin Hood-budget?

  Regeringen släppte idag sin budget och Magdalena Andersson presenterade förändringarna i budgeten på en pressträff. Johanna Grenz intervjuade finansministern om de nya satsningarna.

 • 5:01

  "En mellanperiodsbudget" - Mats Nyman

  Petra Bergman intervjuar Mats Nyman, investeringsstrateg Handelsbanken om förändringar och satsningar i höstbudgeten som presenterades imorse.

 • Ann Öberg: 10 miljarder är inte så mycket pengar4:49

  Ann Öberg: 10 miljarder är inte så mycket pengar

  I dag lämnade finansminister Magdalena Andersson regeringens budgetproposition för 2017 till riksdagen. Handelsbankens chefekonom Ann Öberg kommenterar. Bland annat pratar hon om de 10 miljarder som ska gå till kommunerna för att stärka välfärden. 

 • "Smärtsamma beslut att fatta"

  Det återstår att se om regeringen får igenom budgeten med stöd av decemberöverenskommelsen eller om det blir stopp i riksdagen. I morse försvarade finansminister Magdalena Andersson budgeten.

 • Din Ekonomi: Så märks budgeten i plånboken

  Din Ekonomi: Så märks budgeten i plånboken

  Din Ekonomi som sänder extra med anledning av regeringens höstbudget. Intervjuer med bankjuristen Eva Lövgren Frisk, den före detta Moderata riskdagsmannen Henrik von Sydow och Peter Einarsson, kontorschef Handelsbanken.

 • Budgeten stimulerar inte tillväxt

  Budgeten stimulerar inte tillväxt

  Finansminister Magdalena Andersson presenterade i dag sin budget - en budget som helt säkert kommer att gå igenom tack vare Decemberöverenskommelsen. Mycket i budgeten var känt sedan tidigare, men det finns ändå mycket intressant att prata om.