Mer om: Henrik Degrer

 • 2:23

  "Xi viktigare än Trump för världsekonomin"

  Xi Jinping kan nu sitta kvar som Kinas president livet ut. Henrik Degrér, allokeringschef Handelsbanken, berättar varför det påverkar världen mer än valet av Donald Trump i USA.

 • Effekterna av den digitala revolutionen

  Effekterna av den digitala revolutionen

  I dag är digitaliseringen den största förändringsfaktorn. Branscher möbleras om i snabb takt och många jobb håller på att försvinna. Men vad blir till slut effekterna på ekonomierna? Nyhetsrummet gästas i dag av Anna Felländer, digitaliseringschef Swedbank, och Henrik Degrér, allokeringsstrateg på Handelsbanken.

 • Nationalekonomen: Alla räknar fel på inflationen

  Nationalekonomen: Alla räknar fel på inflationen

  Inflation är ett centralt begrepp i all ekonomisk forskning och ekonomisk politik. Det är därmed viktigt att siffrorna som redovisas är korrekta. Men Henrik Degrér, nationalekonom på Handelsbanken, menar att det finns stor risk att inflationssiffrorna idag är missvisande.

 • Så placerar du på 100 års sikt

  Så placerar du på 100 års sikt

  Att spara till pensionen är för många en väldigt långsiktig placering. Men de finns de som placerar på ännu längre sikt, som till exempel stiftelser. Hur ska man tänka då? Henrik Degrer, placeringsstrateg på Handelsbanken bjuder på tre konkreta tips om hur du lyckas med de riktigt långsiktiga placeringarna.

 • Din ekonomi: pension, resor & bilar

  Din ekonomi: pension, resor & bilar

  I Din ekonomi denna gång får du veta varför tjänstebilen har blivit mycket billigare att köra samt varför svenskarna har flest tjänstepensioner i hela Europa. Dessutom tipsas det om hur du kan spara tusenlappar på semesterresan.

Senaste nytt från EFN: