Mer om: Hampus Engellau

 • Aktievinnarna på framtidens bilindustri20:52

  Aktievinnarna på framtidens bilindustri

  Tele2 stiger rejält på börsen efter dagens kvartalsrapport. Vd Allison Kirkby kommenterar i Börslunch. Dessutom blir det mycket snack om bilindustrin med fordonsanalytikern Hampus Engellau från Handelsbanken.

 • Skördetid för Volvo Cars4:36

  Skördetid för Volvo Cars

  Enligt källor till Dagens Industri är biltillverkaren Volvo Cars på väg mot en börsnotering 2017. Charlotte Stjerngren pratar med Hampus Engellau, fordonsanalytiker på Handelsbanken. 

 • Då kan bilen köra dig till jobbet9:15

  Då kan bilen köra dig till jobbet

  Fram till nyligen har det känts som en omöjlighet att det ska finnas självkörande bilar. Men det verkar som att det snart kommer att kunna bli verklighet. Självklart vill alla biltillverkare vara först med denna sensation.

 • Därför kommer Volvo Cars börsnoteras12:53

  Därför kommer Volvo Cars börsnoteras

  Volvo personbilar har medvind igen och bolaget nyanställer 400 ingenjörer. Samtidigt pekar både försäljning och marginaler uppåt. Hampus Engellau, fordonsanalytiker på Handelsbanken, och Jon Åsberg förklarar vilka som är de viktigaste faktorerna bakom framgången för Volvo.

 • Bilköparna bryr sig inte om VW-skandalen

  Bilköparna bryr sig inte om VW-skandalen

  Nyhetsrummet om Volkswagen, är faran över för den tyska biljätten? Idag släpptes färska siffror över bilförsäljningen i Europa. Bolaget tappade försäljning men bara marginellt, något som kanske är lite överraskande. Med Jon Åsberg, chefredaktör Affärsvärlden, och Hampus Engellau, verkstadsanalytiker Handelsbanken.

 • Så slår Kina mot börsen

  Så slår Kina mot börsen

  Berg- och dalbanan på börsen fortsätter - och Kina är i fokus. Vilka branscher och aktier man ska satsa på då svarar Hampus Engellau, analytiker på Handelsbanken och Tiva Erfan, investeringsstrateg på Nordea på i Börslunch.

 • Volvo vänder till förlust

  Volvo vänder till förlust

  Volvo vände till förlust under fjärde kvartalet 2014. Affärsområdet anläggningsmaskiner backade med 33 procent. Men nu ser bolagets vd Olof Persson tecken på en ljusning, framförallt för lastbilar i Nordamerika.

 • Scania:

  Scania: "Nu blir det spelteori"

  Den oberoende kommittén i Scanias styrelse rekommenderar inte Volkswagens bud. Beskedet var oväntat enligt fordonsanalytikern Hampus Engellau.