Mer om: Hampus Engellau

 • Därför kommer Volvo Cars börsnoteras12:53

  Därför kommer Volvo Cars börsnoteras

  Volvo personbilar har medvind igen och bolaget nyanställer 400 ingenjörer. Samtidigt pekar både försäljning och marginaler uppåt. Hampus Engellau, fordonsanalytiker på Handelsbanken, och Jon Åsberg förklarar vilka som är de viktigaste faktorerna bakom framgången för Volvo.

 • Bilköparna bryr sig inte om VW-skandalen

  Bilköparna bryr sig inte om VW-skandalen

  Nyhetsrummet om Volkswagen, är faran över för den tyska biljätten? Idag släpptes färska siffror över bilförsäljningen i Europa. Bolaget tappade försäljning men bara marginellt, något som kanske är lite överraskande. Med Jon Åsberg, chefredaktör Affärsvärlden, och Hampus Engellau, verkstadsanalytiker Handelsbanken.

 • Så slår Kina mot börsen

  Så slår Kina mot börsen

  Berg- och dalbanan på börsen fortsätter - och Kina är i fokus. Vilka branscher och aktier man ska satsa på då svarar Hampus Engellau, analytiker på Handelsbanken och Tiva Erfan, investeringsstrateg på Nordea på i Börslunch.

 • Volvo vänder till förlust

  Volvo vänder till förlust

  Volvo vände till förlust under fjärde kvartalet 2014. Affärsområdet anläggningsmaskiner backade med 33 procent. Men nu ser bolagets vd Olof Persson tecken på en ljusning, framförallt för lastbilar i Nordamerika.