Mer om: Hållbarhet

 • Miljöfrågan central i EU-valet4:01

  Miljöfrågan central i EU-valet

  Klimatet är en mycket stor fråga för EU och något som väntas bli avgörande i EU valet. Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms handelskammare trycker på att miljön är en av vår tids ödesfrågor, och eftersom det är ett globalt problem behövs det globala lösningar.

 • Hållbarhet och lönsamhet driver AP212:46

  Hållbarhet och lönsamhet driver AP2

  Göteborgsbaserade Andra AP-fonden investerar mer i onoterade tillgångar och hållbarhet har en självklar plats i investeringsstrategin. Det menar fondens vd Eva Halvarsson, som berättar mer om arbetet med bland annat Kvinnoindex, mångfald och gröna obligationer.

 • Här ska skogen ge flyget bränsle2:49

  Här ska skogen ge flyget bränsle

  Nio aktörer, däribland Södra, Air France/KLM och Växjö kommun har gått samman för att de vill starta massproduktion av bioflygbränsle i Småland.

 • Släckta lampor belyser klimatet1:07

  Släckta lampor belyser klimatet

  Sedan 2007 har klimatmanifestationen Earth Hour genomförts i slutet av mars varje år. Människor uppmanas att släcka lamporna under en timme för att uppmärksamma politikerna...

 • Bankernas straff till ohållbara företag3:18

  Bankernas straff till ohållbara företag

  Snart kommer finanssektorn ställa helt nya krav på hållbarhet. Företag som inte lever upp till kraven kommer få svårare att låna pengar. Det berättar Annika...

 • Hållbara aktiefavoriter20:30

  Hållbara aktiefavoriter

  Alexander Jansson, från CB Fonder, Anita Lindberg från Alfred Berg och Johan Florén från AP7. Det är trion som är inbjudna till dagens hållbarhetsspecial i Börslunch. Det bjuds på hållbara aktiefavoriter och snack om allt från vindkraft till förbränningsmotorn..

 • Hetast inom handel, hållbarhet och hälsa19:05

  Hetast inom handel, hållbarhet och hälsa

  Detaljhandel, hälsa och hållbarhet. Det är de tunga ämnena i dagens Börslunch. Esbjörn Lundevall, aktiestrateg på SEB Private Banking och Erik Sprinchorn, förvaltare på TIN Fonder analyserar aktier som  Zalando, H&M, Stora Enso och Novozymes.

 • Laddhybriden svårslagen som tjänstebil3:33

  Laddhybriden svårslagen som tjänstebil

  2018 såldes runt 100 000 nya tjänstebilar i Sverige och trenden ser fortsatt stark ut. Hur ska man egentligen tänka när man väljer bil? EFN frågar experterna.