Mer om: Gruvindustrin

 • Svenskt stål biter inte

  Svenskt stål biter inte

  Stålkoncernen SSAB backar på börsen och idag kom beskedet att en förhandling om att säga upp personal på Ruukki Construction i Finland har avslutats. Hur...

 • Northlands sista hopp

  Northlands sista hopp

  Gruvbolaget Northland stoppar all verksamhet på obestämd tid. EFN:s Karolina Palutko Macéus ser nu bara en räddning för det krisande bolaget.

 • Gruvan mitt i Stockholm

  Gruvan mitt i Stockholm

  Under Sickla Köpstad några kilometer från centrala Stockholm döljer sig en gruva som inte så många känner till. Trots att det inte bryts några metaller här så är gruvan i högsta grad i bruk. Det är nämligen här som Atlas Copco testar nya maskiner.

 • Lundin Mining:

  Lundin Mining: "Spännande förvärv"

  "Lundin Mining är mer spännande än Boliden, framförallt tack vare förvärvet i USA (av nickel- och koppargruvan Eagle)", säger EFN:s reporter Johan Widmark i senaste Rapportfloden.

 • "Analytikerna saknar kompetens"

  Gruvbolaget Northland Resources börskurs har sjunkit som en sten och aktien har börsstoppats flera gånger. Per-Erik Lindvall, som är styrelsechef på LKAB:s riskkapitalbolag Norrskenet, menar att läget har förvärrats av att svenska analytiker och ekonomijournalister saknar kompetens att analysera gruvindustrin. De borde lära sig av sina kollegor i Kanada och Australien menar han.

 • Så flyttas Kiruna

  Så flyttas Kiruna

  När det visade sig att järnmalmsfyndigheten i Kiruna var mycket större än vad man tidigare hade trott och att staden därmed var i vägen bestämde man sig helt enkelt för att flytta på staden. Kiruna står inför något som aldrig tidigare genomförts någon annanstans i världen.

 • Magplask, familjefejd och orangea kuvert

  Magplask, familjefejd och orangea kuvert

  Det är några av ämnena som tas upp i veckans krönika av Per Wikström. Och Handelsbankens chefsekonom Jan Häggström kommenterar de ekonomiska händelserna i Europa och världen.